Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Kaffen du skal prøve, hvis du elsker chai

Den klassiske cappuccino får kamp til stregen.

Lækker cappuccino med et twist af lime

Et krydret bud på en frisk cappuccino.

1 (kop)

Det skal du bruge:

  • 80 ml espresso – f.eks. Nespresso Vertuo Barista Bianco Leggero, som fungerer rigtig godt med mælk
  • 80 ml let- eller sødmælk – kan erstattes med laktosefri mælk eller plantedrik
  • 1 knivspids stødt kardemomme – alternativt stødt allehånde
  • 1 hel kanelstang
  • Limeskal fra en kvart lime

Sådan gør du:

  1. Start med at hælde mælk i en mælkeskummer eller gryde
  2. Tilsæt dit krydderi (kardemomme eller allehånde) og varm mælken op, til den er max 70 grader. Hvis du kun har en gryde, kan du evt. prøve at piske dig til lidt skum, og ellers klarer din mælkeskummer arbejdet for dig.
  3. Tilsæt din kanelstang i en kaffekop og bryg en espresso.
  4. Hæld den varme mælk i koppen og riv til sidst lidt limeskal over den færdige kaffe.

Opskriften er udviklet af Niels Østergaard, der er autodidakt kaffeekspert og kaffeambassadør for Nespresso.