
Frisk og forførende Campari-drink med kokos
Hemmeligheden bag denne eksotiske og friske drink er – kokosflager, der har ligget i lage i Campari.
AfDet skal du bruge:
- 75 g kokosflager
- 5 dl Campari
- 1 cl Pierre Ferrand Dry Curaceau
- 2 dash chokoladebitter
- 1 cl citron
- 1,5 cl æggehvide
- 1 tsk Coco Lopez
Sådan gør du:
- Læg kokosflagerne i blød i Campari i ca. et døgn.
- Si derefter kokosflagerne fra, og gem Campari-lagen.
- Hæld 4,5 cl Campari-lage i en shaker sammen med Pierre Ferrand Dry Curaceau, chokoladebitter, citron, æggehvide og Coco Lopez.
- Ryst grundigt.
- Hæld is i shakeren og ryst igen.
- Hæld op i et pænt glas og drys med kokosflager.
- Servér straks.
Vidste du ...
... at Campari blev opfundet i 1860 af Gaspare Campari, som ejede baren Caffé Campari i den italienske storby Milano. Stedet, som i en periode var stambar for komponisten Giuseppe Verdi og dirigenten Arturo Toscanini, eksisterer stadig, men har skiftet navn til Caffé Zucca.
Ingredienserne i Campari er stadig præcis de samme, som da Gaspare Campari udviklede drikken – men det er kun meget få, der kender den præcise opskrift. Ifølge Campari er det kun en håndfuld betroede medarbejdere, der kender alle ingredienserne og blandingsforholdet.
Mange, der har rejst i Italien, kender sikkert de små færdigblandede flasker med Campari Soda. Den ikoniske kegleformede flaske blev skabt af den futuristiske maler og skulptør Fortunato Depero i 1931.