© Campari

Frisk og forførende Campari-drink med kokos

Hemmeligheden bag denne eksotiske og friske drink er – kokosflager, der har ligget i lage i Campari.

Det skal du bruge:

  • 75 g kokosflager
  • 5 dl Campari
  • 1 cl Pierre Ferrand Dry Curaceau
  • 2 dash chokoladebitter
  • 1 cl citron
  • 1,5 cl æggehvide
  • 1 tsk Coco Lopez

Sådan gør du:

  • Læg kokosflagerne i blød i Campari i ca. et døgn.
  • Si derefter kokosflagerne fra, og gem Campari-lagen.
  • Hæld 4,5 cl Campari-lage i en shaker sammen med Pierre Ferrand Dry Curaceau, chokoladebitter, citron, æggehvide og Coco Lopez.
  • Ryst grundigt.
  • Hæld is i shakeren og ryst igen.
  • Hæld op i et pænt glas og drys med kokosflager.
  • Servér straks.

Coco Campari

Campari er mest kendt som en sommerdrink, hvor den klassiske italienske bitter-drik er blandet med danskvand, tonicvand eller fx Sprite. Men der findes faktisk er række drinks og cocktails hvor Campari også bliver anvendt. Fx Coco Campari, som du får opskriften på her.

Vidste du ...

... at Campari blev opfundet i 1860 af Gaspare Campari, som ejede baren Caffé Campari i den italienske storby Milano. Stedet, som i en periode var stambar for komponisten Giuseppe Verdi og dirigenten Arturo Toscanini, eksisterer stadig, men har skiftet navn til Caffé Zucca.

Ingredienserne i Campari er stadig præcis de samme, som da Gaspare Campari udviklede drikken – men det er kun meget få, der kender den præcise opskrift. Ifølge Campari er det kun en håndfuld betroede medarbejdere, der kender alle ingredienserne og blandingsforholdet.

Mange, der har rejst i Italien, kender sikkert de små færdigblandede flasker med Campari Soda. Den ikoniske kegleformede flaske blev skabt af den futuristiske maler og skulptør Fortunato Depero i 1931.