DM i Klassisk Cocktail: Her er vinder-opskriften

Vinderen bag opskriften arbejder til dagligt på Nimb i København.

Danmarksmester i Klassisk Cocktail

Den 19. maj konkurrerede 25 bartendere fra hele landet om titlen som Danmarks bedste bartender i kategorien “Klassisk Cocktail”. Reglerne var som sådan ganske simple: Alle 25 bartendere havde fået stillet én base spiritus til rådighed, som de skulle bruge mindst 3 cl. af – derudover havde de frit spil.

I alt blev det til 25 spændende og forskellige cocktails, hvor Damiano Pezzi som til daglig arbejder på NIMB i København, løb med sejren. Han vandt med sin unikke cocktail Coccos Iffredi.

Opskriften på den vindende cocktail kan du se herunder.

© Felix Meaker

Coccos Iffredi:

Det skal du bruge:

Gurkemeje sirup

  • 1 kg sukker
  • 1l vand
  • 3 teske gurkemeje pulver

Ristet kokosskum

  • 150 ml Coco Lopez
  • 50 ml kokos sirup
  • 100 ml ristet kokos sirup
  • 200 ml æggehvider

Pynt

  • Karadisse
  • Skruepalme
  • Appelsinskræl
  • Havribs
  • Spiseligt guld spray

I øvrigt

  • 4,5 cl Zacapa 23
  • 1,5 cl Dom Christina Original Honey Liquor
  • 3 cl citronsaft
  • 3 stk ingefær af 2-3 cm.

Sådan gør du:

Gurkemeje sirup

  1. Bland alle ingredienserne sammen og lad det køle af
  2. Filtrer det igennem et stykke stof og kom det på flaske

Ristet kokosskum

  1. Kom alle ingredienser i en sifon og lad med en gaspatron og sæt på køl.

Selve drinken

  1. Skær 3 stk. ingefær af 2-3 cm.
  2. Ingefær lægges i shakeren og mortes, så saften kommer fri
  3. Tilsæt 2 cl af din hjemmelavet gurkemeje sirup
  4. Derefter tilsættes resten af ingredienserne (undtagen kokosskum) samt is – shake grundigt
  5. Pynt med kokosskum samt resten af pynten