Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

DM i Klassisk Cocktail: Her er vinder-opskriften

Vinderen bag opskriften arbejder til dagligt på Nimb i København.

Danmarksmester i Klassisk Cocktail

Den 19. maj konkurrerede 25 bartendere fra hele landet om titlen som Danmarks bedste bartender i kategorien “Klassisk Cocktail”. Reglerne var som sådan ganske simple: Alle 25 bartendere havde fået stillet én base spiritus til rådighed, som de skulle bruge mindst 3 cl. af – derudover havde de frit spil.

I alt blev det til 25 spændende og forskellige cocktails, hvor Damiano Pezzi som til daglig arbejder på NIMB i København, løb med sejren. Han vandt med sin unikke cocktail Coccos Iffredi.

Opskriften på den vindende cocktail kan du se herunder.

© Felix Meaker

Coccos Iffredi:

Det skal du bruge:

Gurkemeje sirup

  • 1 kg sukker
  • 1l vand
  • 3 teske gurkemeje pulver

Ristet kokosskum

  • 150 ml Coco Lopez
  • 50 ml kokos sirup
  • 100 ml ristet kokos sirup
  • 200 ml æggehvider

Pynt

  • Karadisse
  • Skruepalme
  • Appelsinskræl
  • Havribs
  • Spiseligt guld spray

I øvrigt

  • 4,5 cl Zacapa 23
  • 1,5 cl Dom Christina Original Honey Liquor
  • 3 cl citronsaft
  • 3 stk ingefær af 2-3 cm.

Sådan gør du:

Gurkemeje sirup

  1. Bland alle ingredienserne sammen og lad det køle af
  2. Filtrer det igennem et stykke stof og kom det på flaske

Ristet kokosskum

  1. Kom alle ingredienser i en sifon og lad med en gaspatron og sæt på køl.

Selve drinken

  1. Skær 3 stk. ingefær af 2-3 cm.
  2. Ingefær lægges i shakeren og mortes, så saften kommer fri
  3. Tilsæt 2 cl af din hjemmelavet gurkemeje sirup
  4. Derefter tilsættes resten af ingredienserne (undtagen kokosskum) samt is – shake grundigt
  5. Pynt med kokosskum samt resten af pynten

Relaterede Artikler