
Derfor smager kaffe fra en stempelkande bedre
4 grunde til at den dybeste kaffearoma opnås i en stempelkande - sådan brygger du den bedste stempelkaffe.
AfSmag og behag og stempelkander
Der er smag og behag i kaffe. Nogle foretrækker filterkaffen fra den altid trofaste kaffemaskine, andre en dampende varm espresso tillavet af en mester-barrista.
Er du interesseret i den dybeste og mest intense kop kaffe, så kan der ikke mindst af rent tekniske årsager ikke være noget tvivl om, at den får du fra en stempelkande. Det er der mindst 4 gode grunde til
1. Kaffefiltre filtrerer smagsstoffer og olier fra.
Smagen sidder i fedtet og olien. Det er en kendt skrøne fra gastronomien. Når det drejer sig om kaffe, er der faktisk noget om snakken. Filtrene filtrerer en del af olien og aromaen fra kaffebønnerne fra. Det sker ikke i en stempelkande, hvor hvert mikrogram kaffe går i forbindelse med det spilvarme vand.
2. Kaffen og vandet blendes mest effektivt
Stempelkander giver kaffen og vandet en uhindret mulighed for at blandes og for at vandet kan tage smag af kaffebønnerne.
3. Det foregår ved den rette temperatur
Fiilterkaffemaskiner varmer vandet hurtigt op. Lige så hurtigt køles vandet dog af. Denne spilkogende temperatur opretholdes dog kun i mellemfasen af filtreringen og ikke igennem hele processen.
4. Der er mest koffein i stempelkandekaffe
Der er mange, der drikker kaffen for koffeinen. Vil du gerne have det største koffeinkick, så er stempelkander det klart bedste.