Stempelkande til stempelkaffe

Derfor smager kaffe fra en stempelkande bedre

4 grunde til at den dybeste kaffearoma opnås i en stempelkande - sådan brygger du den bedste stempelkaffe.

Smag og behag og stempelkander

Der er smag og behag i kaffe. Nogle foretrækker filterkaffen fra den altid trofaste kaffemaskine, andre en dampende varm espresso tillavet af en mester-barrista.

Er du interesseret i den dybeste og mest intense kop kaffe, så kan der ikke mindst af rent tekniske årsager ikke være noget tvivl om, at den får du fra en stempelkande. Det er der mindst 4 gode grunde til

1. Kaffefiltre filtrerer smagsstoffer og olier fra.

Smagen sidder i fedtet og olien. Det er en kendt skrøne fra gastronomien. Når det drejer sig om kaffe, er der faktisk noget om snakken. Filtrene filtrerer en del af olien og aromaen fra kaffebønnerne fra. Det sker ikke i en stempelkande, hvor hvert mikrogram kaffe går i forbindelse med det spilvarme vand.

2. Kaffen og vandet blendes mest effektivt

Stempelkander giver kaffen og vandet en uhindret mulighed for at blandes og for at vandet kan tage smag af kaffebønnerne.

3. Det foregår ved den rette temperatur

Fiilterkaffemaskiner varmer vandet hurtigt op. Lige så hurtigt køles vandet dog af. Denne spilkogende temperatur opretholdes dog kun i mellemfasen af filtreringen og ikke igennem hele processen.

4. Der er mest koffein i stempelkandekaffe

Der er mange, der drikker kaffen for koffeinen. Vil du gerne have det største koffeinkick, så er stempelkander det klart bedste.

Kaffebønner til stempelkaffe

Kaffe fra stempelkande på den bedste måde

Kaffebønnerne skal males jævnt. Det gøre bedst i en kaffemølle, der maler efter det gamle princip, hvor bønner bliver findelt mellem to blade, der snurrer rundt. En gammeldags kaffemølle er faktisk bedre end en moderne, der maler kaffen til støv på ingen tid.

Brug spilkogende vand og hæld det ned i stempelkande. Lad det stå og trække i 3-5 minutter. Tryk derefter templet ned.