Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Cocktail to-go: Cremet Silver Fizz

En brusende fizz med cremet skum.

© Claus Troelsgaard - Fizz var oprindeligt en specifik stil inden for drinks (før man kaldte alting for cocktails). Hvilken spiritus man brugte, definerede navnet – fx en gin fizz eller en whisky fizz. Her har Søren serveret en silver gin fizz.

Silver Fizz

Det skal du bruge:

  • 45 ml gin
  • 20 ml friskpresset citron
  • 15 ml sukkersirup (2 dele sukker til 1 del vand)
  • 1 æggehvide
  • Danskvand
  • Isterninger

Sådan gør du:

  1. Hæld gin, citron, sukkersirup, æggehvider og isterninger i en shaker.
  2. Shake blandingen hårdt.
  3. Når blandingen er kold, hældes drinken op i den ene halvdel af shakeren, og isen smides væk.
  4. Shake nu superhårdt uden is.
  5. Gør et afkølet glas klar, og hæld lidt danskvand i bunden.
  6. Hæld nu den skummende drink ned i glasset med en hurtig bevægelse.
  7. Top op med lidt danskvand, og se skummet løfte sig over glaskanten.

To go:

  1. Tager du drinken med på picnic, så hold ingredienserne afkølet i en flaske med luft foroven, så du kan shake blandingen lige inden servering og mikse med danskvand på stedet.

Relaterede Artikler