Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Vaniljeis med blommer

Lækker, let opskrift på en lækker is, der kan serveres til enhver lejlighed.

© Lars Ranek

vaniljestang 1 stk., god
mælk ½ l
æggeblommer 6 stk.
sukker 80 g
blommemarmelade 4-5 spsk.

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom både korn og stang i en kasserolle sammen med mælken. Bring det i kog under omrøring med en gummidejskraber.

Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål – ikke skummende – og hæld den varme mælk over æggeblommerne under piskning.

Hæld det hele tilbage i kasserollen, og lad cremen tykne ved 85°. Hæld straks cremen gennem en sigte over i en skål, og afkøl.

Kør cremen i en ismaskine, eller stil den i fryseren, til den er grødet i konsistensen.

Rør blommemarmeladen i, mens isen endnu er blød, og stil den i fryseren.

Tip: Pisk altid æggehvider i en stålskål. Skåle af plast har et højt fedtindhold, som gør, at æggehviderne ikke “hæver” nok op og derfor falder sammen.

Relaterede Artikler