© Lars Ranek

Vaniljeis med blommer

Lækker, let opskrift på en lækker is, der kan serveres til enhver lejlighed.

vaniljestang 1 stk., god
mælk ½ l
æggeblommer 6 stk.
sukker 80 g
blommemarmelade 4-5 spsk.

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom både korn og stang i en kasserolle sammen med mælken. Bring det i kog under omrøring med en gummidejskraber.

Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål – ikke skummende – og hæld den varme mælk over æggeblommerne under piskning.

Hæld det hele tilbage i kasserollen, og lad cremen tykne ved 85°. Hæld straks cremen gennem en sigte over i en skål, og afkøl.

Kør cremen i en ismaskine, eller stil den i fryseren, til den er grødet i konsistensen.

Rør blommemarmeladen i, mens isen endnu er blød, og stil den i fryseren.

Tip: Pisk altid æggehvider i en stålskål. Skåle af plast har et højt fedtindhold, som gør, at æggehviderne ikke “hæver” nok op og derfor falder sammen.