
Vaniljeis med blommer
Lækker, let opskrift på en lækker is, der kan serveres til enhver lejlighed.
Afvaniljestang 1 stk., god
mælk ½ l
æggeblommer 6 stk.
sukker 80 g
blommemarmelade 4-5 spsk.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom både korn og stang i en kasserolle sammen med mælken. Bring det i kog under omrøring med en gummidejskraber.
Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål ikke skummende og hæld den varme mælk over æggeblommerne under piskning.
Hæld det hele tilbage i kasserollen, og lad cremen tykne ved 85°. Hæld straks cremen gennem en sigte over i en skål, og afkøl.
Kør cremen i en ismaskine, eller stil den i fryseren, til den er grødet i konsistensen.
Rør blommemarmeladen i, mens isen endnu er blød, og stil den i fryseren.
Tip: Pisk altid æggehvider i en stålskål. Skåle af plast har et højt fedtindhold, som gør, at æggehviderne ikke hæver nok op og derfor falder sammen.