Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Tiramisu med et frisk twist

Det her er ikke en klassisk tiramisu, men den minder om og smager mindst lige så godt – og så er den lynhurtig at lave.

© Foto: Anders Schønnemann, Styling: Lone Kjær - Tiramisu er en sand klassiker i det italienske køkken, men vi har tilladt os at give den et frisk twist med sprøde pærer. Glassene er fra Ikea, unikatallerkenen fra Würtz, og den hvide tallerken af Per Bo. Kopperne er fra Småland.

"Tiramisu" med pære, marcipanmarkroner og calvados

4 personer

Det her er ikke en klassisk tiramisu, men den minder om og smager mindst lige så godt – og så er den lynhurtig at lave.

Det skal du bruge:

  • 1 dl piske øde
  • 1 vaniljestang
  • 3-4 spsk. flormelis
  • 1 bæger mascarpone
  • 2 pærer
  • 1 dl espresso
  • 1 dl calvados
  • 12 marcipanmakroner

Sådan gør du:

  1. Pisk fløden til skum. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i lidt flormelis.
  2. Rør mascarpone med vanilje og flormelis, og vend dernæst forsigtigt med flødeskum.
  3. Skær pærerne i kvarter.
  4. Fjern kernehusene, og skær pærerne i tynde både.
  5. Kom espresso og calvados i en skål.
  6. Knus makronerne (men gem 4), og vend i espresso- og calvadosblandingen.
  7. Fordel de udblødte makroner, mascarpone-creme og pærer i 4 glas.
  8. Top med lidt af de knuste makroner.
  9. Servér desserten til en espresso med de sidste makroner ved siden af.

TIP: Kan du få italienske amarettikiks, kan du vælge at bruge dem i stedet for marcipanmakroner – så bliver det lige en anelse mere italiensk.