Dessert Stikkelsbærsnitter med kokostopping Den perfekte kombination af sød kokosmarengs og syrlige bær. Af Gitte Heidi Rasmussen — 17. juli 2020 #Kage © Foto: Stine Christiansen, Styling: Gitte Heidi Rasmussen Stikkelsbærsnitter med kokostopping Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 snitter + Kagebund 15 g sukker 18 g smør 18 g marcipan ¼ æg 15 g hvedemel ¼ tsk. bagepulver Stikkelsbærkompot 43 g stikkelsbær 18 g syltesukker ¼ dl hyldeblomstkoncentrat ¼ strimmel citronskal Kokosmarengs ¼ æggehvider 9⅓ g sukker 15 g kokosmel Sådan gør du Rør sukker, smør og marcipan blødt og cremet. Pisk æggene i ét ad gangen, og pisk mindst 2 min. for hvert æg. Sigt mel og bagepulver i dejen, og rør den sammen. Kom dejen i en smurt bradepande, ca. 20 x 30 cm, og bag den i 15 min. ved 175°. Bring langsomt stikkelsbær, sukker, hyldeblomstkoncentrat og citronskal i kog, og lad det koge i 5 min. Fjern citronen. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukkeret lidt ad gangen, til du har en sej marengs. Vend til sidst kokosmelet i. Smør et jævnt lag stikkelsbærkompot ud på kagen, og kom kokosmarengsen henover. Bag kagen i yderligere 15 min., til marengsen er gylden og sprød. Stik et træspyd i kagen for at finde ud af, om den er færdig. Sidder der dej på spyddet, når du tager den ud, skal kagen have lidt mere. Afkøl helt, inden kagen skæres ud i passende stykker. Find flere lækre opskrifter med stikkelsbær her. Relateret Dessert 11 lækre opskrifter med stikkelsbær Dessert Chokolademoussekage med knasende kiksebund Dessert Citron-mandelkage med hvid chokolade Dessert Koldskål med stikkelsbær og blomsterdrys Dessert Limetærte: En nytænkt udgave af den franske Tarte au citron Dessert Citron-iskage, der får tænderne til at løbe i vand