Dessert Stikkelsbærsnitter med kokostopping Den perfekte kombination af sød kokosmarengs og syrlige bær. Af Gitte Heidi Rasmussen — 17. juli 2020 #Kage © Foto: Stine Christiansen, Styling: Gitte Heidi Rasmussen Stikkelsbærsnitter med kokostopping 16 snitter Det skal du bruge: Kagebund 125 g sukker 150 g smør 150 g marcipan 2 æg 125 g hvedemel 1 tsk. bagepulver Stikkelsbærkompot 350 g stikkelsbær 150 g syltesukker ½ dl hyldeblomstkoncentrat 1 strimmel citronskal Kokosmarengs 2 æggehvider 75 g sukker 125 g kokosmel Sådan gør du: Rør sukker, smør og marcipan blødt og cremet. Pisk æggene i ét ad gangen, og pisk mindst 2 min. for hvert æg. Sigt mel og bagepulver i dejen, og rør den sammen. Kom dejen i en smurt bradepande, ca. 20 x 30 cm, og bag den i 15 min. ved 175°. Bring langsomt stikkelsbær, sukker, hyldeblomstkoncentrat og citronskal i kog, og lad det koge i 5 min. Fjern citronen. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukkeret lidt ad gangen, til du har en sej marengs. Vend til sidst kokosmelet i. Smør et jævnt lag stikkelsbærkompot ud på kagen, og kom kokosmarengsen henover. Bag kagen i yderligere 15 min., til marengsen er gylden og sprød. Stik et træspyd i kagen for at finde ud af, om den er færdig. Sidder der dej på spyddet, når du tager den ud, skal kagen have lidt mere. Afkøl helt, inden kagen skæres ud i passende stykker. Relateret Kultur Sådan har du aldrig oplevet kunst: På besøg i Richard Winthers hus Kultur På tur til Sydhavsøerne: 3 steder du skal besøge på Lolland Dessert Mandeldrøm med brombær, timian og honning Dessert Bliv familiens mesterbager: Choux au craquelin med passions-kokosmousse Dessert Prøv denne lækre chokoladepavlova med mokkacreme Dessert Marengskage med kirsebær og hjemmelavet vaniljeis