Dessert —
Stikkelsbærsnitter med kokostopping
Den perfekte kombination af sød kokosmarengs og syrlige bær.
Tekst — Gitte Heidi Rasmussen
#Kage
Stikkelsbærsnitter med kokostopping
16 snitter
Det skal du bruge:
Kagebund
- 125 g sukker
- 150 g smør
- 150 g marcipan
- 2 æg
- 125 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
Stikkelsbærkompot
- 350 g stikkelsbær
- 150 g syltesukker
- ½ dl hyldeblomstkoncentrat
- 1 strimmel citronskal
Kokosmarengs
- 2 æggehvider
- 75 g sukker
- 125 g kokosmel
Sådan gør du:
- Rør sukker, smør og marcipan blødt og cremet.
- Pisk æggene i ét ad gangen, og pisk mindst 2 min. for hvert æg.
- Sigt mel og bagepulver i dejen, og rør den sammen.
- Kom dejen i en smurt bradepande, ca. 20 x 30 cm, og bag den i 15 min. ved 175°.
- Bring langsomt stikkelsbær, sukker, hyldeblomstkoncentrat og citronskal i kog, og lad det koge i 5 min. Fjern citronen.
- Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukkeret lidt ad gangen, til du har en sej marengs. Vend til sidst kokosmelet i.
- Smør et jævnt lag stikkelsbærkompot ud på kagen, og kom kokosmarengsen henover.
- Bag kagen i yderligere 15 min., til marengsen er gylden og sprød.
- Stik et træspyd i kagen for at finde ud af, om den er færdig. Sidder der dej på spyddet, når du tager den ud, skal kagen have lidt mere.
- Afkøl helt, inden kagen skæres ud i passende stykker.