Stikkelsbærsnitter med kokostopping

Den perfekte kombination af sød kokosmarengs og syrlige bær.

Stikkelsbærsnitter med kokostopping
© Foto: Stine Christiansen, Styling: Gitte Heidi Rasmussen

Stikkelsbærsnitter med kokostopping

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 snitter

Kagebund

  • 15 g sukker
  • 18 g smør
  • 18 g marcipan
  • ¼ æg
  • 15 g hvedemel
  • ¼ tsk. bagepulver

Stikkelsbærkompot

  • 43 g stikkelsbær
  • 18 g syltesukker
  • ¼ dl hyldeblomstkoncentrat
  • ¼ strimmel citronskal

Kokosmarengs

  • ¼ æggehvider
  • 9⅓ g sukker
  • 15 g kokosmel

Sådan gør du

  1. Rør sukker, smør og marcipan blødt og cremet.
  1. Pisk æggene i ét ad gangen, og pisk mindst 2 min. for hvert æg.
  1. Sigt mel og bagepulver i dejen, og rør den sammen.
  1. Kom dejen i en smurt bradepande, ca. 20 x 30 cm, og bag den i 15 min. ved 175°.
  1. Bring langsomt stikkelsbær, sukker, hyldeblomstkoncentrat og citronskal i kog, og lad det koge i 5 min. Fjern citronen.
  1. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukkeret lidt ad gangen, til du har en sej marengs. Vend til sidst kokosmelet i.
  1. Smør et jævnt lag stikkelsbærkompot ud på kagen, og kom kokosmarengsen henover.
  1. Bag kagen i yderligere 15 min., til marengsen er gylden og sprød.
  1. Stik et træspyd i kagen for at finde ud af, om den er færdig. Sidder der dej på spyddet, når du tager den ud, skal kagen have lidt mere.
  1. Afkøl helt, inden kagen skæres ud i passende stykker.