Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Sorbet med gin og tonic

Er du fan af Gin & Tonic, så skal du ikke se længere end hertil - denne opskrift er nemlig uovertruffen i sommervarmen.

Lækker sorbet af Gin og Tonic

Grundopskrift på sukkerlage til sorbet

  • sukker 500 g
  • vand 500 g
  • vanilje ½ stang efter behag

Til ginsorbeten skal også bruges

  • gin 8 spsk.
  • sukkerlage 500 g
  • tonicvand 375 g
  • usprøjtet citron 1 stk., saft heraf

Kom sukker og vand samt evt. vaniljestang i en gryde, og bring i kog. Når væsken er klar, er siruppen færdig.

Hæld straks siruppen i en ren, tør og tætsluttende beholder, og afkøl. Siruppen
kan opbevares i køleskab ca. 2 uger.

Bland gin, sukkerlage, tonicvand og sigtet citronsaft i en beholder med et tætsluttende låg, og ryst det sammen. Tilsæt evt. lidt ekstra citronsaft alt efter smag.

Stil i køleskab, og lad den blive helt kold.

Gør ismaskinen klar efter dens anvisninger.

Hæld den kolde væske i ismaskinen, og kør den, indtil den er grødet i konsistensen.

Hæld straks over i en tætsluttende beholder, og stil den i fryseren indtil næste dag.
Servér sorbeten direkte fra fryseren.

Læs også: Opskrift på Gin og Tonic-ispinde

Relaterede Artikler