Lækker sorbet af Gin og Tonic

Sorbet med gin og tonic

Er du fan af Gin & Tonic, så skal du ikke se længere end hertil - denne opskrift er nemlig uovertruffen i sommervarmen.

Grundopskrift på sukkerlage til sorbet

  • sukker 500 g
  • vand 500 g
  • vanilje ½ stang efter behag

Til ginsorbeten skal også bruges

  • gin 8 spsk.
  • sukkerlage 500 g
  • tonicvand 375 g
  • usprøjtet citron 1 stk., saft heraf

Kom sukker og vand samt evt. vaniljestang i en gryde, og bring i kog. Når væsken er klar, er siruppen færdig.

Hæld straks siruppen i en ren, tør og tætsluttende beholder, og afkøl. Siruppen
kan opbevares i køleskab ca. 2 uger.

Bland gin, sukkerlage, tonicvand og sigtet citronsaft i en beholder med et tætsluttende låg, og ryst det sammen. Tilsæt evt. lidt ekstra citronsaft alt efter smag.

Stil i køleskab, og lad den blive helt kold.

Gør ismaskinen klar efter dens anvisninger.

Hæld den kolde væske i ismaskinen, og kør den, indtil den er grødet i konsistensen.

Hæld straks over i en tætsluttende beholder, og stil den i fryseren indtil næste dag.
Servér sorbeten direkte fra fryseren.

Læs også: Opskrift på Gin og Tonic-ispinde