
Sorbet med gin og tonic
Er du fan af Gin & Tonic, så skal du ikke se længere end hertil - denne opskrift er nemlig uovertruffen i sommervarmen.
AfGrundopskrift på sukkerlage til sorbet
- sukker 500 g
- vand 500 g
- vanilje ½ stang efter behag
Til ginsorbeten skal også bruges
- gin 8 spsk.
- sukkerlage 500 g
- tonicvand 375 g
- usprøjtet citron 1 stk., saft heraf
Kom sukker og vand samt evt. vaniljestang i en gryde, og bring i kog. Når væsken er klar, er siruppen færdig.
Hæld straks siruppen i en ren, tør og tætsluttende beholder, og afkøl. Siruppen
kan opbevares i køleskab ca. 2 uger.
Bland gin, sukkerlage, tonicvand og sigtet citronsaft i en beholder med et tætsluttende låg, og ryst det sammen. Tilsæt evt. lidt ekstra citronsaft alt efter smag.
Stil i køleskab, og lad den blive helt kold.
Gør ismaskinen klar efter dens anvisninger.
Hæld den kolde væske i ismaskinen, og kør den, indtil den er grødet i konsistensen.
Hæld straks over i en tætsluttende beholder, og stil den i fryseren indtil næste dag.
Servér sorbeten direkte fra fryseren.