Sommerbakkelser med pistaciecreme og friske jordbær

Den lille og perfekte dessert. Serveret med danske jordbær.

Cirka 29 stk.

Glasur Flormelis
Pistaciepasta
Vand, kogt

Dej
Mel 120 g
Sødmælk 1 dl
Vand 1 dl
Sukker 10 g
Salt en smule
Smør 80 g
Æg 4 stk.

Pistaciecreme
Sødmælk 8 dl
Vanilje 1 stang
Sukker 160 g
Æggeblommer 8 stk.
Majsstivelse fx Maizena 60 g
Smør 50 g
Pistaciepasta 80 g (se grundopskrift)
Jordbær 1 bk. friske danske

• Bland flormelis, pistaciepasta og lidt varmt vand sammen, og rør det til en lind konsistens.
• Forvarm ovnen til 180° varmluft.
• Kom vand, mælk, smør, salt og sukker i en gryde, og bring i kog.
• Sigt melet ned i en skål, og hæld det i gryden under konstant omrøring.
• Når blandingen er ensartet og ikke klæber, tages gryden fra varmen.
• Tilsæt æggene ét ad gangen. Bland grundigt med et piskeris. Blandingen skal være blød, men ikke flydende.
• Kom dejen i en sprøjtepose med en rund tylle (ca. 1 cm diam.), og sprøjt små, ca. 8 cm aflange stykker ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
• Pas på afstanden, vandbakkelserne må ikke ligge for tæt op ad hinanden.
• Bag vandbakkelserne i ca. 5 min., og lad dem puffe lidt op. Undgå at åbne ovnlågen, da det får vandbakkelserne til at falde sammen.
• Åbn nu forsigtigt ovnlågen på klem for at lukke damp ud, og bag vandbakkelserne færdige - ca. 15-25 minutter, afhængigt af størrelse. Luk damp ud et par gange undervejs, så vandbakkelserne først hæver op og derefter tørrer.
• Når de er gyldne i farven, og ikke for bløde, tages de ud af ovnen.
• Lad dem køle helt af.

Pistaciepasta
Pistaciekerner 200 g
Usaltede vindrukerneolie 2 spsk.

• Forvarm ovnen til 150°.
• Bred pistaciekernerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
• Lad kernerne riste i ca. 10 min., og afkøl så på en bagerist.
• Kom kernerne i en foodprocessor, og blend dem til en pasta. Tilsæt olien undervejs.
• Lad blandingen køre, indtil den er en blød pasta. Opbevar pastaen i en tætsluttende beholder i køleskabet.

Pistaciecreme

• Flæk vaniljestangen på langs, og bring den i kog sammen med mælken.
• Kom æggeblommerne i en skål, og pisk dem sammen med sukkeret.
• Tilsæt Maizena uden at piske.
• Hæld den kogende mælk i blandingen under piskning. Hæld det hele tilbage i gryden, og sæt den over varmen.
• Lad cremen koge et minut under kraftig piskning. Pas på, at den ikke brænder på. Hæld cremen over i en skål, dæk til med husholdningsfilm (der berører overfladen af cremen), og lad den køle helt af i køleskab.
• Bland den kolde creme med pistacie- pasta, og kom i en engangssprøjtepose, der lukkes og opbevares i køleskab.

Samling

Del hver vandbakkelse på langs, sprøjt en bane creme ud i bunden. Skær et jordbær i skiver, så de ligger på skrå og stikker lidt ud over kanten. Fyld lidt creme i låget, læg det på, og pynt med glasur.

Tip
Vent med at fylde vandbakkelser- ne til lige før servering - på den måde oplever du den bedste balance mellem de forskellige éclairkomponenter.