Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Sommerbakkelser med pistaciecreme og friske jordbær

Den lille og perfekte dessert. Serveret med danske jordbær.

Cirka 29 stk.

Glasur Flormelis
Pistaciepasta
Vand, kogt

Dej
Mel 120 g
Sødmælk 1 dl
Vand 1 dl
Sukker 10 g
Salt en smule
Smør 80 g
Æg 4 stk.

Pistaciecreme
Sødmælk 8 dl
Vanilje 1 stang
Sukker 160 g
Æggeblommer 8 stk.
Majsstivelse fx Maizena 60 g
Smør 50 g
Pistaciepasta 80 g (se grundopskrift)
Jordbær 1 bk. friske danske

• Bland flormelis, pistaciepasta og lidt varmt vand sammen, og rør det til en lind konsistens.
• Forvarm ovnen til 180° varmluft.
• Kom vand, mælk, smør, salt og sukker i en gryde, og bring i kog.
• Sigt melet ned i en skål, og hæld det i gryden under konstant omrøring.
• Når blandingen er ensartet og ikke klæber, tages gryden fra varmen.
• Tilsæt æggene ét ad gangen. Bland grundigt med et piskeris. Blandingen skal være blød, men ikke flydende.
• Kom dejen i en sprøjtepose med en rund tylle (ca. 1 cm diam.), og sprøjt små, ca. 8 cm aflange stykker ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
• Pas på afstanden, vandbakkelserne må ikke ligge for tæt op ad hinanden.
• Bag vandbakkelserne i ca. 5 min., og lad dem puffe lidt op. Undgå at åbne ovnlågen, da det får vandbakkelserne til at falde sammen.
• Åbn nu forsigtigt ovnlågen på klem for at lukke damp ud, og bag vandbakkelserne færdige - ca. 15-25 minutter, afhængigt af størrelse. Luk damp ud et par gange undervejs, så vandbakkelserne først hæver op og derefter tørrer.
• Når de er gyldne i farven, og ikke for bløde, tages de ud af ovnen.
• Lad dem køle helt af.

Pistaciepasta
Pistaciekerner 200 g
Usaltede vindrukerneolie 2 spsk.

• Forvarm ovnen til 150°.
• Bred pistaciekernerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
• Lad kernerne riste i ca. 10 min., og afkøl så på en bagerist.
• Kom kernerne i en foodprocessor, og blend dem til en pasta. Tilsæt olien undervejs.
• Lad blandingen køre, indtil den er en blød pasta. Opbevar pastaen i en tætsluttende beholder i køleskabet.

Pistaciecreme

• Flæk vaniljestangen på langs, og bring den i kog sammen med mælken.
• Kom æggeblommerne i en skål, og pisk dem sammen med sukkeret.
• Tilsæt Maizena uden at piske.
• Hæld den kogende mælk i blandingen under piskning. Hæld det hele tilbage i gryden, og sæt den over varmen.
• Lad cremen koge et minut under kraftig piskning. Pas på, at den ikke brænder på. Hæld cremen over i en skål, dæk til med husholdningsfilm (der berører overfladen af cremen), og lad den køle helt af i køleskab.
• Bland den kolde creme med pistacie- pasta, og kom i en engangssprøjtepose, der lukkes og opbevares i køleskab.

Samling

Del hver vandbakkelse på langs, sprøjt en bane creme ud i bunden. Skær et jordbær i skiver, så de ligger på skrå og stikker lidt ud over kanten. Fyld lidt creme i låget, læg det på, og pynt med glasur.

Tip
Vent med at fylde vandbakkelser- ne til lige før servering - på den måde oplever du den bedste balance mellem de forskellige éclairkomponenter.

Relaterede Artikler