
Sommerbakkelser med pistaciecreme og friske jordbær
Den lille og perfekte dessert. Serveret med danske jordbær.
AfMorten Heiberg
Sommerbakkelser med pistaciecreme og friske jordbær
Cirka 29 stk.
Det skal du bruge:
Glasur
- Flormelis
- Pistaciepasta
- Vand, kogt
Dej
- Mel 120 g
- Sødmælk 1 dl
- Vand 1 dl
- Sukker 10 g
- Salt en smule
- Smør 80 g
- Æg 4 stk.
Pistaciepasta
- Pistaciekerner 200 g
- Usaltede vindrukerneolie 2 spsk.
Pistaciecreme
- Sødmælk 8 dl
- Vanilje 1 stang
- Sukker 160 g
- Æggeblommer 8 stk.
- Majsstivelse fx Maizena 60 g
- Smør 50 g
- Pistaciepasta 80 g
- Jordbær 1 bk. friske danske
Sådan gør du:
- Bland flormelis, pistaciepasta og lidt varmt vand sammen, og rør det til en lind konsistens.
- Forvarm ovnen til 180° varmluft.
- Kom vand, mælk, smør, salt og sukker i en gryde, og bring i kog.
- Sigt melet ned i en skål, og hæld det i gryden under konstant omrøring.
- Når blandingen er ensartet og ikke klæber, tages gryden fra varmen.
- Tilsæt æggene ét ad gangen. Bland grundigt med et piskeris. Blandingen skal være blød, men ikke flydende.
- Kom dejen i en sprøjtepose med en rund tylle (ca. 1 cm diam.), og sprøjt små, ca. 8 cm aflange stykker ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Pas på afstanden, vandbakkelserne må ikke ligge for tæt op ad hinanden.
- Bag vandbakkelserne i ca. 5 min., og lad dem puffe lidt op. Undgå at åbne ovnlågen, da det får vandbakkelserne til at falde sammen.
- Åbn nu forsigtigt ovnlågen på klem for at lukke damp ud, og bag vandbakkelserne færdige - ca. 15-25 minutter, afhængigt af størrelse. Luk damp ud et par gange undervejs, så vandbakkelserne først hæver op og derefter tørrer.
- Når de er gyldne i farven, og ikke for bløde, tages de ud af ovnen.
- Lad dem køle helt af.
Pistaciepasta
- Forvarm ovnen til 150°.
- Bred pistaciekernerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Lad kernerne riste i ca. 10 min., og afkøl så på en bagerist.
- Kom kernerne i en foodprocessor, og blend dem til en pasta. Tilsæt olien undervejs.
- Lad blandingen køre, indtil den er en blød pasta. Opbevar pastaen i en tætsluttende beholder i køleskabet.
Pistaciecreme
- Flæk vaniljestangen på langs, og bring den i kog sammen med mælken.
- Kom æggeblommerne i en skål, og pisk dem sammen med sukkeret.
- Tilsæt Maizena uden at piske.
- Hæld den kogende mælk i blandingen under piskning. Hæld det hele tilbage i gryden, og sæt den over varmen.
- Lad cremen koge et minut under kraftig piskning. Pas på, at den ikke brænder på. Hæld cremen over i en skål, dæk til med husholdningsfilm (der berører overfladen af cremen), og lad den køle helt af i køleskab.
- Bland den kolde creme med pistacie- pasta, og kom i en engangssprøjtepose, der lukkes og opbevares i køleskab.
Samling
- Del hver vandbakkelse på langs, sprøjt en bane creme ud i bunden.
- Skær et jordbær i skiver, så de ligger på skrå og stikker lidt ud over kanten.
- Fyld lidt creme i låget, læg det på, og pynt med glasur.
Tip
Vent med at fylde vandbakkelserne til lige før servering - på den måde oplever du den bedste balance mellem de forskellige éclairkomponenter.