© Pia Enghild

Søde syltede citronnødder med blåskimmelost

Nøddesmagen passer perfekt til blåskimmel, mens citronsiruppen tilfører syrlighed og balance til den fede ost i denne opskrift. Trætallerkner fra Broste, bestik fra Gammel Rye Antik.

Citronsirup
citroner 2 stk., saft heraf, 120 ml
vand 3/4 dl
rørsukker 200 g
paranødder 100 g
valnødder 100 g
græskarkerner 100 g
blåskimmelost 200 g, gerne roquefort eller en god danablu

Rør ingredienserne i opskriften sammen i en gryde, og husk at si citronsaften inden. Reducér ved middelvarme ca. 25-30 min., og skum eventuelle urenheder af siruppen undervejs. OBS! Det er vigtigt at holde et vågent øje med siruppen - selv de mest rutinerede kan snydes af reduktionshastigheden.

Bag nødder og kerner ved 180 grader i ca. 6 min. Vend de varme nødder og kerner med 4 spsk. citronsirup. Bryd osten i mundrett e stykker, og anret på tallerknen med de lune og søde citronnødder. Servér evt. knækbrød til.