Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Små himmelske chokoladecremer

Prøv denne opskrift på disse bløde og lækre chokoladecremer.

© Joachim Wichmann

Opskrift på 6-8 portioner
chokolade 250 g, mørk
koldt vand 2 dl
alkohol fx Grand Marnier eller cognac, 3 dl
sukker 80 g
koldt vand 2 spsk.
smør 80 g, skåret i mindre tern

Bræk chokoladen i små stykker, og læg dem i en kasserolle sammen med vandet og 2 dl Grand Marnier eller cognac. Lad chokoladeblandingen komme langsomt i kog, dæmp varmen, og lad det simre i 10 min. Rør rundt indimellem.

Imens forberedes en karamel ved at koge sukkeret og 2 spsk. koldt vand i en lille gryde, indtil karamellen begynder at få en lys, gylden farve.

Tag gryden af varmen, og bland karamellen i den varme chokoladeblanding. Tilsæt smør og den resterende 1 dl Grand Marnier, og rør det godt ind i cremeblandingen.

Fordel cremen i små glas eller æggebægre. Sæt dem i køleskab, indtil de skal serveres.

Relaterede Artikler