© Joachim Wichmann

Små himmelske chokoladecremer

Prøv denne opskrift på disse bløde og lækre chokoladecremer.

Opskrift på 6-8 portioner
chokolade 250 g, mørk
koldt vand 2 dl
alkohol fx Grand Marnier eller cognac, 3 dl
sukker 80 g
koldt vand 2 spsk.
smør 80 g, skåret i mindre tern

Bræk chokoladen i små stykker, og læg dem i en kasserolle sammen med vandet og 2 dl Grand Marnier eller cognac. Lad chokoladeblandingen komme langsomt i kog, dæmp varmen, og lad det simre i 10 min. Rør rundt indimellem.

Imens forberedes en karamel ved at koge sukkeret og 2 spsk. koldt vand i en lille gryde, indtil karamellen begynder at få en lys, gylden farve.

Tag gryden af varmen, og bland karamellen i den varme chokoladeblanding. Tilsæt smør og den resterende 1 dl Grand Marnier, og rør det godt ind i cremeblandingen.

Fordel cremen i små glas eller æggebægre. Sæt dem i køleskab, indtil de skal serveres.