Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Skøn dessert med fersken og nektarin

Frugt-desserter er et hit om sommeren – det er sødt og let.

© Mads Mogensen

Nektarin- og ferskenkompot

Der skal ikke meget andet end bær og frugter til en god dessert på en varm sommerdag, hvor det friske vægtes højere end det tunge.

(4-6 personer)

Det skal du bruge:

  • 3 nektariner, udstenede
  • 2 ferskner, afskindede
  • 125 ml abrikoslikør (eller
  • dessertvin som Moscato d’Asti)
  • 2 spsk. citronsaft
  • ½ ubehandlet citronskal, fint hakket
  • 10 store friske mynteblade, skåret i fine strimler

Til servering:

  • ½ bakke hindbær
  • 1 håndfuld vilde jordbær (eller jordbær skåret i mindre både)
  • vaniljeis

Til dekoration:

  • friske mynteblade
  • julienne-skårede citronskaller fra en ubehandlet citron

Sådan gør du:

  1. Skær nektarinerne og fersknerne i små stykker, og læg dem i en skål (eller på et serveringsfad, hvis det ikke skal portionsanrettes).
  2. Bland forsigtigt citronsaften, likøren, citronskallen og mynten i. Dæk det over, og lad det marinere i en halv time.
  3. Før serveringen, pynt med friske hindbær og de vilde jordbær, og dekorér med citronskal og de friske mynteblade. Servér med kugler af vaniljeis.

Relaterede Artikler