
Skøn dessert med fersken og nektarin
Frugt-desserter er et hit om sommeren – det er sødt og let.
AfMartina Hunglinger
Nektarin- og ferskenkompot
Der skal ikke meget andet end bær og frugter til en god dessert på en varm sommerdag, hvor det friske vægtes højere end det tunge.
(4-6 personer)
Det skal du bruge:
- 3 nektariner, udstenede
- 2 ferskner, afskindede
- 125 ml abrikoslikør (eller
- dessertvin som Moscato d’Asti)
- 2 spsk. citronsaft
- ½ ubehandlet citronskal, fint hakket
- 10 store friske mynteblade, skåret i fine strimler
Til servering:
- ½ bakke hindbær
- 1 håndfuld vilde jordbær (eller jordbær skåret i mindre både)
- vaniljeis
Til dekoration:
- friske mynteblade
- julienne-skårede citronskaller fra en ubehandlet citron
Sådan gør du:
- Skær nektarinerne og fersknerne i små stykker, og læg dem i en skål (eller på et serveringsfad, hvis det ikke skal portionsanrettes).
- Bland forsigtigt citronsaften, likøren, citronskallen og mynten i. Dæk det over, og lad det marinere i en halv time.
- Før serveringen, pynt med friske hindbær og de vilde jordbær, og dekorér med citronskal og de friske mynteblade. Servér med kugler af vaniljeis.