Dessert Skøn dessert med fersken og nektarin Frugt-desserter er et hit om sommeren – det er sødt og let. Af Martina Hunglinger — 06. juli 2018 © Mads Mogensen Nektarin- og ferskenkompot Der skal ikke meget andet end bær og frugter til en god dessert på en varm sommerdag, hvor det friske vægtes højere end det tunge.(4-6 personer)Det skal du bruge: 3 nektariner, udstenede 2 ferskner, afskindede 125 ml abrikoslikør (eller dessertvin som Moscato d’Asti) 2 spsk. citronsaft ½ ubehandlet citronskal, fint hakket 10 store friske mynteblade, skåret i fine strimler Til servering: ½ bakke hindbær 1 håndfuld vilde jordbær (eller jordbær skåret i mindre både) vaniljeis Til dekoration: friske mynteblade julienne-skårede citronskaller fra en ubehandlet citron Sådan gør du: Skær nektarinerne og fersknerne i små stykker, og læg dem i en skål (eller på et serveringsfad, hvis det ikke skal portionsanrettes). Bland forsigtigt citronsaften, likøren, citronskallen og mynten i. Dæk det over, og lad det marinere i en halv time. Før serveringen, pynt med friske hindbær og de vilde jordbær, og dekorér med citronskal og de friske mynteblade. Servér med kugler af vaniljeis. Relateret Dessert Opskrift på 4 hjemmelavede ispinde med mango, blåbær, jordbær og ananas Dessert Opskrift på overdådig mandelkage med luftigt skum og friske bær Dessert Skøn dessert tryllet frem på ingen tid: Indbagte blommer med timian og kanelcreme Dessert Søde sommerbær med clotted cream og crunch Dessert Opskrift på bær-fool med hjemmelavet marengs Dessert Opskrift på klassisk risalamande: Her er den eneste opskrift, du skal kende