Skøn dessert med fersken og nektarin

Frugt-desserter er et hit om sommeren – det er sødt og let.

© Mads Mogensen

Nektarin- og ferskenkompot

Der skal ikke meget andet end bær og frugter til en god dessert på en varm sommerdag, hvor det friske vægtes højere end det tunge.

(4-6 personer)

Det skal du bruge:

  • 3 nektariner, udstenede
  • 2 ferskner, afskindede
  • 125 ml abrikoslikør (eller
  • dessertvin som Moscato d’Asti)
  • 2 spsk. citronsaft
  • ½ ubehandlet citronskal, fint hakket
  • 10 store friske mynteblade, skåret i fine strimler

Til servering:

  • ½ bakke hindbær
  • 1 håndfuld vilde jordbær (eller jordbær skåret i mindre både)
  • vaniljeis

Til dekoration:

  • friske mynteblade
  • julienne-skårede citronskaller fra en ubehandlet citron

Sådan gør du:

  1. Skær nektarinerne og fersknerne i små stykker, og læg dem i en skål (eller på et serveringsfad, hvis det ikke skal portionsanrettes).
  2. Bland forsigtigt citronsaften, likøren, citronskallen og mynten i. Dæk det over, og lad det marinere i en halv time.
  3. Før serveringen, pynt med friske hindbær og de vilde jordbær, og dekorér med citronskal og de friske mynteblade. Servér med kugler af vaniljeis.