© Anders Schønnemann

Sauterne pære med lakridsfløde

Pærer smager fuldstændig fantastisk, når de koges møre i sauterne og serveres med lage og lakridsfløde.

4 personer

Pærer 4 stk.
Sauternevin 1 flaske
Vand 1 dl
Honning 1⁄2 dl

Lakridsfløde
Piskefløde 21⁄2 dl
Lakridssirup

• Skræl pærerne. Kom alle ingredienser i en gryde, og kog i ca. 5 min.
• Vend pærerne, og kog i yderligere 5 min.
• Kogetiden afhænger af, hvor modne pærerne er. Kog dem, til de er møre - mærk efter med en stegenål.
• Kom pærerne i et ovnfast fad med bagepapir, og grill et par minutter, til de er let gyldne.
• Kog lagen ind til det halve.
• Pisk fløden til let skum, og smag til med lakridssirup.
• Servér pærerne med lage og lakridsfløde.