Opskrift: Rabarberkage med vaniljeflødeskum

Kagen emmer af sommer med bagte rabarber og hvid chokolade på toppen.

Rabarberkage med vaniljeflødeskum © Anne au Chocolat

Rabarberkage med vaniljeflødeskum

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Mandelbund

  • 45 g smør
  • 22 g mandelmel, blendet mandler
  • 37 g flormelis
  • 12 g mel
  • 1 æggehvider

Bagte rabarber

  • 65 g rabarber, stilker
  • 25 g sukker
  • ½ spsk. citron, saft
  • ¼ dl vand

Vaniljeflødeskum

  • ¾ dl piskefløde
  • ¼ vaniljestang
  • 5 g flormelis

Sådan gør du

Bagte rabarber

  1. Sæt ovnen på 200°, varmluft.
  1. Skær rensede rabarberstængler i længder à 4-5 cm, og fordel dem i et ildfast fad.
  1. Drys med sukker. Hæld vand og citronsaft over.
  1. Bag dem i ovnen, ca. 15 min., til de er møre, men ikke for bløde.
  1. Tag dem ud halvvejs, og kom lidt af væsken over rabarberne med en ske.
  1. Hæld forsigtigt rabarberlagen over i en lille gryde, og reducer lagen til en ikke-for-tyk sirup. Hæld den tilbage over rabarberne.
  1. Køl rabarberne helt af.

Mandelbund

  1. Sæt ovnen på 200°, varmluft.
  1. Smelt smørret i en gryde, og køl af.
  1. Bland mandelmel, mel og flormelis sammen i en skål.
  1. Tilsæt æggehvider og rør godt rundt.
  1. Rør derefter den smeltede smør i.
  1. Hæld mandel-dejen i en lille rund form (ca. 20 cm i diameter) foret med bagepapir eller smurt med smør.
  1. Bag kagebunden, ca. 15 min., til den er fint gylden. Køl den af.

Vaniljeflødeskum

  1. Pisk fløden let og luftig sammen med vaniljekorn og flormelis.
  1. Fordel vaniljeflødeskum på mandelkagebunden, og læg de bagte rabarber ovenpå.
  1. Pynt med høvlet hvid chokolade over hele herligheden.

Tip: Lav rabarberne dagen før, hvis det skal gå stærkt, og læg dem i køleskabet til servering.