Dessert Opskrift: Rabarberkage med vaniljeflødeskum Kagen emmer af sommer med bagte rabarber og hvid chokolade på toppen. Af Anne au Chocolat — 07. februar 2019 Kage © Anne au Chocolat Rabarberkage med vaniljeflødeskum Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 personer + Mandelbund 45 g smør 22 g mandelmel, blendet mandler 37 g flormelis 12 g mel 1 æggehvider Bagte rabarber 65 g rabarber, stilker 25 g sukker ½ spsk. citron, saft ¼ dl vand Vaniljeflødeskum ¾ dl piskefløde ¼ vaniljestang 5 g flormelis Sådan gør du Bagte rabarber Sæt ovnen på 200°, varmluft. Skær rensede rabarberstængler i længder à 4-5 cm, og fordel dem i et ildfast fad. Drys med sukker. Hæld vand og citronsaft over. Bag dem i ovnen, ca. 15 min., til de er møre, men ikke for bløde. Tag dem ud halvvejs, og kom lidt af væsken over rabarberne med en ske. Hæld forsigtigt rabarberlagen over i en lille gryde, og reducer lagen til en ikke-for-tyk sirup. Hæld den tilbage over rabarberne. Køl rabarberne helt af. Mandelbund Sæt ovnen på 200°, varmluft. Smelt smørret i en gryde, og køl af. Bland mandelmel, mel og flormelis sammen i en skål. Tilsæt æggehvider og rør godt rundt. Rør derefter den smeltede smør i. Hæld mandel-dejen i en lille rund form (ca. 20 cm i diameter) foret med bagepapir eller smurt med smør. Bag kagebunden, ca. 15 min., til den er fint gylden. Køl den af. Vaniljeflødeskum Pisk fløden let og luftig sammen med vaniljekorn og flormelis. Fordel vaniljeflødeskum på mandelkagebunden, og læg de bagte rabarber ovenpå. Pynt med høvlet hvid chokolade over hele herligheden. Tip: Lav rabarberne dagen før, hvis det skal gå stærkt, og læg dem i køleskabet til servering. Relateret Dessert Marengs med lemoncurd og hvid chokolade Dessert Havtornsirup med lakrids og hvid chokolade Dessert Opskrift på overdådig mandelkage med luftigt skum og friske bær Dessert Opskrift på 4 hjemmelavede ispinde med mango, blåbær, jordbær og ananas Dessert Chokolademoussekage med knasende kiksebund Dessert Opskrift på bær-fool med hjemmelavet marengs