Dessert Rabarberkage med vaniljeflødeskum Kagen emmer af sommer med bagte rabarber og hvid chokolade på toppen. Af Anne au Chocolat — 07. februar 2019 #Kage © Anne au Chocolat Rabarberkage med vaniljeflødeskum Til 4 personer Det skal du bruge: Mandelbund 90 g smør 45 g mandelmel, blendet mandler 75 g flormelis 25 g mel 2 stk. æggehvide Bagte rabarber 130 g rabarber, stilker 50 g sukker 1 spsk. citron, saft 1/2 dl vand Vaniljeflødeskum 1 1/2 dl piskefløde 1/2 stk. vaniljestang 10 g flormelis Sådan gør du: Bagte rabarber Sæt ovnen på 200°, varmluft. Skær rensede rabarberstængler i længder à 4-5 cm, og fordel dem i et ildfast fad. Drys med sukker. Hæld vand og citronsaft over. Bag dem i ovnen, ca. 15 min., til de er møre, men ikke for bløde. Tag dem ud halvvejs, og kom lidt af væsken over rabarberne med en ske. Hæld forsigtigt rabarberlagen over i en lille gryde, og reducer lagen til en ikke-for-tyk sirup. Hæld den tilbage over rabarberne. Køl rabarberne helt af. Mandelbund Sæt ovnen på 200°, varmluft. Smelt smørret i en gryde, og køl af. Bland mandelmel, mel og flormelis sammen i en skål. Tilsæt æggehvider og rør godt rundt. Rør derefter den smeltede smør i. Hæld mandel-dejen i en lille rund form (ca. 20 cm i diameter) foret med bagepapir eller smurt med smør. Bag kagebunden, ca. 15 min., til den er fint gylden. Køl den af. Vaniljeflødeskum Pisk fløden let og luftig sammen med vaniljekorn og flormelis. Fordel vaniljeflødeskum på mandelkagebunden, og læg de bagte rabarber ovenpå. Pynt med høvlet hvid chokolade over hele herligheden. Tip: Lav rabarberne dagen før, hvis det skal gå stærkt, og læg dem i køleskabet til servering. Relateret Julemad Små risalamande-kager Dessert 'Den store bagedyst'-finalist deler sin opskrift på hjemmelavede fedtebrød Dessert Blåbærkage med mandler Dessert Rabarbermoussekage med mandelkage og rabarberkompot Dessert Chokoladebar med karamel og cremefraiche Forret Suppe af hvide asparges med brunet smør og urter