
Rabarberis
Opskrift på frisk rabarberis med et strejf af sødme.
AfOpskrift:
rabarber 200 g
sukker 120 g g
vanilje 1 stang, kornene herfra
piskefløde 1 dl
mælk 3 dl
Gør rabarberne klar, og snit dem fint - du skal kun bruge det røde, da det grønne er for surt til isen. Blend rabarberne med sukker og kornene fra den flækkede vaniljestang. Kør massen på fuld tryk i 30 sekunder i blenderen. Hæld fløde og mælk i blandingen, og blend videre på middel hastighed. Hæld isen i en form, og frys den i 4-5 timer.
- Jeg har god erfaring med at gøre rabarberne klar og lægge dem i fryseren i 2-3 timer, før jeg går i gang. Derefter kommer jeg dem direkte i blenderen, fordi rabarberes stærke fibre er nemmere at knuse, når de først har været frosne.
Tip: Genbrug dine brugte vaniljestænger som sukkertørret, dekorativt pynt til desserter. Kom 7 dl vand og 1 kg sukker i en kasserolle, og kog det op, til sukkeret opløses. Flæk 4-5 tomme vaniljestænger i tynde strimler, og kom dem i sukkerlagen. Lad stængerne trække i lagen, til den er kold. Kom dem herefter på en bageplade med silikonebelagt bagepapir, og bag dem ved 70° til de er helt tørre.