© Anders Schønnemann

Rabarber bagt med yuzu og palmesukker, iscreme med te og lotusblomstchips

Danske rabarber får her dyb smag af yuzu og palmesukker og serveres med en hjemmelavet is med liflige toner af japansk te.

Rabarber-dessert med yuzu og iscreme

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Rabarber med yuzu og palmesukker

  • 200 g rabarber
  • 37 g palmesukker
  • ½ spsk. yuzusaft
  • 2 stk. lotuschips (kan købes i asiatisk supermarked)

Hojicha-te-iscreme

  • 3 æggeblommer
  • 50 g sukker
  • 12 g hojicha-te (fra Tyst Te)
  • 1½ dl sødmælk
  • 2 dl fløde

Sådan gør du

Rabarber med yuzu og palmesukker

  1. Skyl rabarber, og skær ud i små stykker.
  1. Kom rabarberne op i et ildfast fad, og drys med sukker og yuzusaft.
  1. Lad rabarberne trække i 30 min. med sukker og yuzu, og sæt dem så i ovnen.
  1. Bag rabarberne ved 100o i ca. 15-20 min., så de smider lidt af væsken, men stadig holder form og farve.

Hojicha-te-iscreme

  1. Kom æggeblommer og sukker op i en røreskål, og pisk, til massen bliver skummende og luftig.
  1. Rist te let på en tør pande, 1-2 min., til den begynder at dufte.
  1. Kom herefter teen op i en gryde sammen med mælk og fløde, giv et hurtigt opkog, og hæld herefter den varme mælkemasse op i æggemassen under grundig omrøring, så massen blandes godt og legeres, til den tykner.
  1. Pas på, at massen ikke bliver for varm og derved koagulerer.
  1. Køl massen ned, sigt teen fra, og kom herefter massen i en ismaskine, og kør den, til ismassen er letfrossen og cremet i konsistensen.
  1. Tag isen op af ismaskinen, og put den op i en beholder og i fryseren, til du skal bruge den.