Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Popcorn med szechwanpeber-salt

Denne opskrift giver en ny twist til fx popcorn. Szechwanpeber giver en let citrusagtig smag. Pebersalt er fx velegnet til at drysse på popcorn.

© Pia Enghild

Opskrift:
szechwanpeber 15 gr.
flagesalt 125 gr.
popcorn frisklavede

Rens peberet for små grene og blade. Rist peber og salt på en varm pande i ca. 3 min. uden at brænde. Stød peber-saltet i en morter, eller mal det i en kaffemølle til et groft eller fint salt efter smag og behag. Drys szechwanpeber-saltet hen over popcornene, og server.

Madagaskar-peber (Piper nigrum)
Er grønt og umodent peber, det fås frisk, tørret eller syltet. Det bliver fx meget brugt som frisk peber i grøn karry fra Thailand. Vi kender det som syltet i den klassiske peberbøf. Denne pebertype er ikke så stærk som den sorte og hvide, men den har sin egen friske, grønne og umodne frugtsmag. Pebersaltet er meget alsidigt. Det er super til et blødkogt æg, radiser, dampet fisk osv. Husk at opbevare under tætsluttende låg.

Relaterede Artikler