Opskrift på pærefrangipane
© Anders Schønnemann

Opskrift på pærefrangipane

Aftenens søde punktum består af en velsmagende, saftig kage med pære og en vidunderlig parfait med flydende karamel.

Pærefrangipane med dulce de leche-parfait

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 kage

Dulce de leche-parfait

  • 8 pasteuriserede æggeblommer
  • 150 g lyst rørsukker
  • 2 korn af vaniljestang
  • 4 dl piskefløde
  • 500 g mascarpone
  • 2 dl dulce de leche

Pærefrangipane

  • 200 smør
  • 200 sukker
  • 200 mandelmel
  • 100 hvedemel
  • 4 æg
  • 100 hvid chokolade
  • 8 pærer
  • 8 spsk. abrikosmarmelade
  • 100 g mandelflager

Sådan gør du

Dulce de leche-parfait

  1. Pisk æggeblommer, rørsukker og vaniljekorn luftigt.
  1. Pisk fløden til skum.
  1. Tilsæt mascarpone, og pisk forsigtigt, til cremen er ensartet.
  1. Vend forsigtigt cremen i æggesnapsen til en ensartet creme.
  1. Hæld cremen i en beholder med låg og frys i ca. 4 timer.
  1. Når iscremen er halvfrossen, røres den med dulce de leche, hvorefter den fryses igen.

Pærefrangipane

  1. Tænd ovnen ved 175 °.
  1. Rør smør med sukker, mandelmel, hvedemel og æg.
  1. Hak chokoladen og kom i dejen.
  1. Fordel dejen i en smurt form ca. 10 x 30 cm.
  1. Halvér pærerne, fjern kernehus og fordel de halve pærer i dejen – gerne med stilk.
  1. Lun abrikosmarmeladen og pensl over pærerne.
  1. Drys med mandelflager, og bag kagen i ovnen i ca. 15 min., til den er gyldenbrun.
  1. Afkøl kagen.
  1. Servér med dulce de leche-parfait.