Omvendt cheesecake med efterårsbær og bronzefennikel
© Pia Enghild

Omvendt cheesecake med efterårsbær og bronzefennikel

Opskrift på den bagte cheesecake kan du lave i god tid, men vent med at lægge bær og crisp på til servering.

Kakaocrisps

smør 35 g
sukker 60 g
kakao 35 g
mel 110 g
æg 1 stk.

Bland ingredienserne, og køl ca. 2 timer. Rul dejen ud på bagepapir – så tyndt som muligt – bag i ovnen under pres ved 150° i 15 min. Lad dejen bage i yderligere 3 min. uden pres. Bryd pladen i mundrette stykker.

Cheesecake
friskost 250 g, mascarpone, Buko e.l.
rørsukker 100 g
æg 1 stk.
æggeblommer 3 stk., pasteuriserede
maizena 1 tsk.
limeskal ½ tsk.
vanilje korn fra 1 bælg

Rør ingredienserne sammen uden at piske, og fordel i fire dybe tallerkner. Bag i ovnen ved 100 º i 1 time. Afkøl.

blåbær 1 bakke
brombær 1 bakke
bronzefennikel eller mynte
flormelis

Strø bær på den bagte ostecreme, og stik kakaocrisps heri. Sigt flormelis over retten, og læg kviste af bronzefennikel på.