Nemme blommetærter med karamel

De små fine blommetærter er supernemme at lave på en hverdag. Vi bruger færdigkøbt butterdej og dulce de leche på glas.

blommetærter med karamel
© Ulf Svane
4 små tærter / 4 personer butterdej 200 g blommer 4-6 stk. sukker 2 tsk. dulce de leche 2 spsk. vaniljeis •Tænd ovnen på 200 grader. Pak butterdejen ud. Udstik dejen med et glas, der har en diameter på ca. 12 cm. Du skal have 4 stykker i alt. Læg butterdejsstykkerne på en bageplade med bagepapir. Skær en kant ca. 1 cm rundt om hvert af dejstykkerne. •Halvér blommerne, fjern stenene og skær blommerne i meget tynde både. Fordel 1⁄2 spsk. dulce de leche på hvert dejstykke. Læg dernæst blommerne taglagte ovenpå. Drys med sukker og bag kagerne i ovnen i ca. 15 min., til dejen er gylden og hævet i kanten. •Servér blommetærterne lune med vaniljeis.