Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Nemme æbletærter med butterdej

Det her er en virkelig nem tærte, som egner sig specielt godt til dessert i portionsstørrelser. Tærten er ikke specielt sød, så den har rigtig godt af at blive serveret med en kugle lækker vaniljeis på toppen.

Ingredienser

1 rulle butterdej (med smør, hvis du kan finde det)

6 store æbler

50 g smør, smeltet

sukker til drys

Mængde: 6 personer

Servering

Vaniljeis (kan erstattes med sød flødeskum eller sødet cremefraiche)

Fremgangsmåde

  1. Skær 6 cirkler på ca. 14 cm dia. ud af butterdejen. Pensel med smeltet smør og drys med sukker. Placer cirklerne på et stykke bagepapir i køleskabet med smør- og sukkersiden nedad, mens æblerne klargøres.
  2. Skræl og halver æblerne, fjern kernehus og skær dem i tynde skiver på 1-2 mm.
  3. Placer æbleskiverne rundt langs kanten af butterdejen, og fortsæt i cirkler ind mod midten i 3-4 lag. Brug evt. nogle af de mindre stykker i hullet i midten for at understøtte de midterste æbleskiver. Der bruges ca. et æble til hver butterdejscirkel.
  4. Pensel forsigtigt æbleskiverne med smeltet smør og drys med sukker.
  5. Bag i ca. 30 minutter ved 180 grader, indtil tærterne er gyldne.
  6. Server tærterne lune.

TIP: Tærterne smager bedst, når de er friskbagte.

Smeltet smør og sukker på undersiden af butterdejen, giver en skøn karamellisering.

Du kan finde denne - og mange andre lækre opskrifter - i Magasinet Lækkerier, som kan downloades gratis i AppStore og Google Play.

Få mere inspiration hos Magasinet Lækkerier her!

Relaterede Artikler