Medaljer med vaniljecreme og rabarberskum

De hjemmelavede medaljer smager af forår, for de gemmer på et lækkert fyld af vaniljecreme og rabarberskum.

© Anders Schønnemann

12 små medaljer

MØRDEJ 
200 g smør 
250 g hvedemel 50 g flormelis 25 g kartoffelmel 1 æggeblomme

VANILJECREME 
2 æggeblommer 
3 spsk. sukker 
1 spsk. majsstivelse 1⁄2 stang vanilje 2 dl sødmælk

RABARBERSKUM
 200 g rensede rabarber 50 g flormelis 
2 dl piskefløde
 1 dl cremefraiche 38 %

PYNT 
50 g hvid chokolade
evt. stedmoderblomster og skovsyre til pynt

MØRDEJ
 • Hak smørret, og kom det i en skål sammen med melet. Findel til en grynet masse. Sigt flormelis og kartoffelmel i. Saml dejen hurtigt med æggeblommen. Pak dejen i husholdningsfilm, og læg den køligt i 1 time.

VANILJECREME 
• Pisk æggeblommer sammen med sukker og majsstivelse i en gryde. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og pisk det i sammen med mælk. Kog op under piskning til cremen tykner. Hæld cremen i en skål, drys overfladen med en smule sukker og afkøl.

RABARBERSKUM
 • Skær rabarber i små stykker, og kom dem i en gryde med flormelis. Kog rabarberne til en kompot i ca. 5 min. Tag gryden af varmen og afkøl rabarberkompotten. • Pisk fløden til en skum. Pisk cremefraiche tyk og vend forsigtigt med flødeskum og rabarberkompot.

MØRDEJ 
• Rul dejen ud på et meldrysset bord – tykkelse ca. 3 mm – og udstik den i ca. 24 stykker med en udstikker på ca. 6 cm diameter. Fordel dejen på to bageplader med bagepapir. Bag medaljerne ved 200 ° i ca. 10 min., til de er gyldne.
 • Afkøl medaljerne på en bagerist.
•Smelt chokoladen og dekorér halvdelen af medaljerne.
 • Kom rabarberskummet i en sprøjtepose med stjernetylle. Sprøjt skummet ud i en cirkel rundt langs kanten på halvdelen af medaljerne. Kom en skefuld vaniljecreme i midten og top med de resterende medaljer med hvid chokolade. Pynt med sted- moderblomster og skovsyre.

TIP Medaljerne kan bages dagen før og opbevares i en kagedåse med låg – men uden fyld. Rabarberkompotten kan også tilberedes i forvejen, så desserten er nemt at lave, når gæsterne kommer.