
Medaljer med vaniljecreme og rabarberskum
De hjemmelavede medaljer smager af forår, for de gemmer på et lækkert fyld af vaniljecreme og rabarberskum.
Af12 små medaljer
MØRDEJ
200 g smør
250 g hvedemel
50 g flormelis
25 g kartoffelmel
1 æggeblomme
VANILJECREME
2 æggeblommer
3 spsk. sukker
1 spsk. majsstivelse
1⁄2 stang vanilje
2 dl sødmælk
RABARBERSKUM
200 g rensede rabarber
50 g flormelis
2 dl piskefløde
1 dl cremefraiche 38 %
PYNT
50 g hvid chokolade
evt. stedmoderblomster og skovsyre til pynt
MØRDEJ
• Hak smørret, og kom det i en skål sammen med melet. Findel til en grynet masse. Sigt flormelis og kartoffelmel i. Saml dejen hurtigt med æggeblommen. Pak dejen i husholdningsfilm, og læg den køligt i 1 time.
VANILJECREME
• Pisk æggeblommer sammen med sukker og majsstivelse i en gryde. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og pisk det i sammen med mælk. Kog op under piskning til cremen tykner. Hæld cremen i en skål, drys overfladen med en smule sukker og afkøl.
RABARBERSKUM
• Skær rabarber i små stykker, og kom dem i en gryde med flormelis. Kog rabarberne til en kompot i ca. 5 min. Tag gryden af varmen og afkøl rabarberkompotten.
• Pisk fløden til en skum. Pisk cremefraiche tyk og vend forsigtigt med flødeskum og rabarberkompot.
MØRDEJ
• Rul dejen ud på et meldrysset bord – tykkelse ca. 3 mm – og udstik den i ca. 24 stykker med en udstikker på ca. 6 cm diameter. Fordel dejen på to bageplader med bagepapir. Bag medaljerne ved 200 ° i ca. 10 min., til de er gyldne.
• Afkøl medaljerne på en bagerist.
•Smelt chokoladen og dekorér halvdelen af medaljerne.
• Kom rabarberskummet i en sprøjtepose med stjernetylle. Sprøjt skummet ud i en cirkel rundt langs kanten på halvdelen af medaljerne. Kom en skefuld vaniljecreme i midten og top med de resterende medaljer med hvid chokolade. Pynt med sted- moderblomster og skovsyre.
TIP Medaljerne kan bages dagen før og opbevares i en kagedåse med låg – men uden fyld. Rabarberkompotten kan også tilberedes i forvejen, så desserten er nemt at lave, når gæsterne kommer.