Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Medaljer med rabarber og mascarponecreme

Søde, friske og cremede. Sådan er disse dejlige medaljer, hvor vi lægger en flødecreme og syltede rabarber mellem to sprøde hjemmebagte kager.

© Anders Schønnemann

Medaljer med rabarber

Til 4 personer

Det skal du bruge:

  • hvedemel 150 g
  • flormelis 4 spsk
  • smør 100 g
  • æg 1 lille
  • rabarber 250 g
  • sukker 5 spsk.
  • vand 2 spsk.
  • piskefløde 11⁄2 dl
  • mascarpone 75 g
  • vaniljesukker 1 knsp.
  • mandelflager 2 spsk.

Sådan gør du:

  1. Rør mel og flormelis sammen i en skål.
  2. Skær smørret i tern, og kom det i skålen. Saml til en dej med hænderne, og tilføj lidt pisket æg.
  3. Kom dejen i en plastikpose, og læg den på køl i 30 min.
  4. Skær rabarberne i mindre stykker, og kom dem i en gryde med sukker og vand.
  5. Lad rabarberne simre møre i 5 min. Sluk, og lad rabarberkompotten blive helt kold.
  6. Sæt ovnen på 200°.
  7. Rul nu dejen helt tynd, ca. 3 mm, mellem to stykker bagepapir.
  8. Udstik mindst 8 runde kager, der er 7-8 cm i diam. Brug en serveringsring eller et glas med tynd kant.
  9. Bag kagerne gyldne og fine. Begynd at kikke efter 6 min.
  10. Afkøl kagerne helt. Opbevar i kagedåse, hvis du bager dagen før.
  11. Pisk fløden til skum, og vend med mascarpone. Smag til med lidt vaniljesukker.
  12. Læg medaljerne sammen lige før servering. Læg mandelflager på toppen og drys flormelis over. Hvis du får lidt fyld tilovers, kan det vendes sammen, og så har du lidt til den søde tand i morgen.