Marcipankage med chokocreme og granatæble

Prøv denne syndige kage, som med garanti vil skabe begejstring.

Marcipankage med chokocreme og granatæble
© Anne au Chocolat

Marcipankage med chokocreme og granatæble

Hvem kan ikke godt spise en lækker og festlig kage året rundt? Smøg "konditorærmerne" op og kast dig ud i det. Kagen tager tid, fordi cremen skal på køl.

Til 6 personer

Det skal du bruge:

Chokoladecreme

  • 175 ml sødmælk
  • 150 ml piskefløde
  • 60 g sukker
  • 15 g maizena
  • 2 stk. æggeblomme
  • 80 g chokolade, mørk

Kagebund

  • 40 g mandler
  • 50 g æggehvide
  • 70 g flormelis
  • 300 g marcipan

Krystalliseret hvid chokolade

  • 50 ml vand
  • 50 g sukker
  • 50 g hvid chokolade

Pynt

Sådan gør du:

Chokoladecreme

  1. Varm mælken op til kogepunktet. Hak chokoladen helt fint, og tilsæt den straks til den varme mælk.
  2. Lad hvile, 2 min. Rør rundt (brug gerne et piskeris) indtil al chokoladen er smeltet.
  3. Pisk æggeblommer med sukker og sigtet maizena. Hæld den varme chokolademælk over æggemassen, og pisk godt.
  4. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det godt sammen under kraftig piskning, til cremen tykner.
  5. Hæld straks chokoladecremen over i en skål og køl den af. Sæt den på køl, 4-5 timer.

Kagebund

  1. Sæt ovnen på 190°, varmluft.
  2. Brug en tallerken eller bund af en springform, ca. 20 cm i diameter, til at tegne en tydelig cirkel på et stykke bagepapir. Vend papiret om.
  3. Riv marcipanen groft, og ælt den godt sammen med flormelis i en røreskål.
  4. Tilsæt æggehvide lidt ad gangen. Hak mandlerne fint, og tilsæt dem til sidst.
  5. Fordel kagemassen jævnt på bagepapirets cirkel.
  6. Bag den i ovnen, ca. 18-23 min., alt efter hvor gennembagt I foretrækker jeres kage.
  7. Tag kagebunden ud af ovnen, og køl den af.

Krystalliseret hvid chokolade

  1. Hak den hvide chokolade ultrafint, og kom den i en skål.
  2. Varm sukker og vand op i en gryde til en sukkersirup med en temperatur på 135°.
  3. Tilsæt sukkersirup til den hvide chokolade i en tynd stråle, og pisk kraftigt samtidigt.
  4. Brug piskeris eller elpisker og forsæt med at piske, indtil den hvide chokolade krystalliserer og forvandles til små knasende sprøde kugler.
  5. Afkøl den krystalliserede chokolade på et stykke bagepapir.

Samling af kagen

  1. Anret kagebunden på et serveringsfad.
  2. Pisk chokoladecreme op med en elpisker, så den bliver dejligt cremet og fløjlsblød igen.
  3. Pisk fløden til en let flødeskum og vend den forsigtigt i chokoladecremen.
  4. Fordel chokoladecremen på kagebunden, og pynt straks kagen med krystalliseret hvid chokolade og granatæblekerner og servér.
  5. Alternativt kan kagebunden med chokoladecreme sættes på køl i et par timer og pyntes senere inden servering.

Tip: Tag gerne et forklæde på, når du skal løsne granatæblekernerne fra skallen - saften er ikke ret nem at få af tøjet!