Dessert Marcipankage med chokocreme og granatæble Prøv denne syndige kage, som med garanti vil skabe begejstring. Af Anne au Chocolat — 15. februar 2019 #Kage © Anne au Chocolat Marcipankage med chokocreme og granatæble Hvem kan ikke godt spise en lækker og festlig kage året rundt? Smøg "konditorærmerne" op og kast dig ud i det. Kagen tager tid, fordi cremen skal på køl.Til 6 personer Det skal du bruge: Chokoladecreme 175 ml sødmælk 150 ml piskefløde 60 g sukker 15 g maizena 2 stk. æggeblomme 80 g chokolade, mørk Kagebund 40 g mandler 50 g æggehvide 70 g flormelis 300 g marcipan Krystalliseret hvid chokolade 50 ml vand 50 g sukker 50 g hvid chokolade Pynt 1 stk. granatæble TIP: Sådan får du kernerne ud af et granatæble. Sådan gør du: Chokoladecreme Varm mælken op til kogepunktet. Hak chokoladen helt fint, og tilsæt den straks til den varme mælk. Lad hvile, 2 min. Rør rundt (brug gerne et piskeris) indtil al chokoladen er smeltet. Pisk æggeblommer med sukker og sigtet maizena. Hæld den varme chokolademælk over æggemassen, og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det godt sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld straks chokoladecremen over i en skål og køl den af. Sæt den på køl, 4-5 timer. Kagebund Sæt ovnen på 190°, varmluft. Brug en tallerken eller bund af en springform, ca. 20 cm i diameter, til at tegne en tydelig cirkel på et stykke bagepapir. Vend papiret om. Riv marcipanen groft, og ælt den godt sammen med flormelis i en røreskål. Tilsæt æggehvide lidt ad gangen. Hak mandlerne fint, og tilsæt dem til sidst. Fordel kagemassen jævnt på bagepapirets cirkel. Bag den i ovnen, ca. 18-23 min., alt efter hvor gennembagt I foretrækker jeres kage. Tag kagebunden ud af ovnen, og køl den af. Krystalliseret hvid chokolade Hak den hvide chokolade ultrafint, og kom den i en skål. Varm sukker og vand op i en gryde til en sukkersirup med en temperatur på 135°. Tilsæt sukkersirup til den hvide chokolade i en tynd stråle, og pisk kraftigt samtidigt. Brug piskeris eller elpisker og forsæt med at piske, indtil den hvide chokolade krystalliserer og forvandles til små knasende sprøde kugler. Afkøl den krystalliserede chokolade på et stykke bagepapir. Samling af kagen Anret kagebunden på et serveringsfad. Pisk chokoladecreme op med en elpisker, så den bliver dejligt cremet og fløjlsblød igen. Pisk fløden til en let flødeskum og vend den forsigtigt i chokoladecremen. Fordel chokoladecremen på kagebunden, og pynt straks kagen med krystalliseret hvid chokolade og granatæblekerner og servér. Alternativt kan kagebunden med chokoladecreme sættes på køl i et par timer og pyntes senere inden servering. Tip: Tag gerne et forklæde på, når du skal løsne granatæblekernerne fra skallen - saften er ikke ret nem at få af tøjet! Relateret Bagværk Her er opskriften på Årets Kage 2022 Opskrifter "Brosten" med hvid chokolade og pistacie Bagværk Kanelkage med hvid chokolade og brunet smørcreme Dessert Æblemazarin, hvid chokolade og glace Opskrifter Pistaciemazarin med dulcey-chokolade-creme Julemad En spektakulær juledessert med chokolademousse og appelsiner