
Mandarin og kanel-soufflé med granatæblemarengs
Denne opskrift er en smuk og smagfuld finale med en lille soufflé til hver gæst og frugter overtrukket med marengs.
AfMads Nybro
Mandarin og kanel-soufflé med granatæblemarengs
Opskrift til 4 personer
Det skal du bruge:
Souffle:
- smør 25 g, smeltet til formene
- sukker til formene
- sødmælk 2 dl
- rørsukker 4 spsk.
- stødt kanel ½ tsk.
- smør 40 g
- hvedemel 40 g
- æggeblommer 4 stk.
- mandarin 1 stk., fintrevet skal herfra
- mandarinsaft 2 spsk., friskpresset
- æggehvider 4 stk.
Granatæblemarengs:
- granatæbler 2 stk.
- mango 1 stk., moden
- mandariner 5 stk.
- pistacienøddekerner 1 dl, hele og halve
- pasteuriserede æggehvider 2 stk.
- rørsukker 6 spsk.
Sådan gør du:
Souffle:
- Varm ovnen op til 190°.
- Stil fire souffléforme (á ca. 2 dl) på køl. Smelt de 25 g smør, og pensl formene ad to gange. Drys dem godt med sukker i bund og sider.
- Kom mælk, sukker og kanel i en tykbundet gryde og varm det op, til sukkeret er smeltet.
- Smelt 40 g smør i en anden tykbundet gryde, uden at brune det. Tilsæt melet på én gang, og varm blandingen godt igennen under omrøring.
- Rør den varme mælkeblanding i, og giv det hele et opkog.
- Tag gryden af varmen, og lad dejen køle lidt af, inden du vender æggeblommer, mandarinskal og mandarinsaft i lidt efter lidt.
- Pisk hviderne stive, og vend dem i.
- Fordel dejen i de fire forme, og bag souffléerne midt i ovnen i ca. 23 min. Åbn ikke ovndøren, da souffléerne let falder sammen.
Granatæblemarengs
- Flæk granatæblerne, og bræk forsigtigt kernerne ud.
- Skræl mangoen, og skær den i stykker.
- Skær skal og hinder af mandarinerne - følg frugtens form, så du får de hele mandarinfileter fri.
- Pisk æggehvider og sukker til en let marengs.
- Fordel frugt og pistacienødder på fire tallerkener, træk marengsen over, og brænd den sprød med en gasbrænder.
- Servér det hele, så snart souffléerne kommer ud af ovnen.
Husk: Gæsterne venter på souffléerne og ikke omvendt!
Tip: Souffléerne kan stå tildækkede i køleskabet ca. 4 timer inden bagning. Du kan også stille souffléerne tildækkede i fryseren. Bag så de frosne souffléer ved 190° i 30-32 minutter.
Tallerken, FormFatale, bestik, Aztec, Stelton Norstaal.