© Pia Enghild

Mandarin og kanel-soufflé med granatæblemarengs

Denne opskrift er en smuk og smagfuld finale med en lille soufflé til hver gæst og frugter overtrukket med marengs.

Mandarin og kanel-soufflé med granatæblemarengs

Opskrift til 4 personer

Det skal du bruge:

Souffle:

  • smør 25 g, smeltet til formene
  • sukker til formene
  • sødmælk 2 dl
  • rørsukker 4 spsk.
  • stødt kanel ½ tsk.
  • smør 40 g
  • hvedemel 40 g
  • æggeblommer 4 stk.
  • mandarin 1 stk., fintrevet skal herfra
  • mandarinsaft 2 spsk., friskpresset
  • æggehvider 4 stk.

Granatæblemarengs:

  • granatæbler 2 stk.
  • mango 1 stk., moden
  • mandariner 5 stk.
  • pistacienøddekerner 1 dl, hele og halve
  • pasteuriserede æggehvider 2 stk.
  • rørsukker 6 spsk.

Sådan gør du:

Souffle:

  1. Varm ovnen op til 190°.
  2. Stil fire souffléforme (á ca. 2 dl) på køl. Smelt de 25 g smør, og pensl formene ad to gange. Drys dem godt med sukker i bund og sider.
  3. Kom mælk, sukker og kanel i en tykbundet gryde og varm det op, til sukkeret er smeltet.
  4. Smelt 40 g smør i en anden tykbundet gryde, uden at brune det. Tilsæt melet på én gang, og varm blandingen godt igennen under omrøring.
  5. Rør den varme mælkeblanding i, og giv det hele et opkog.
  6. Tag gryden af varmen, og lad dejen køle lidt af, inden du vender æggeblommer, mandarinskal og mandarinsaft i lidt efter lidt.
  7. Pisk hviderne stive, og vend dem i.
  8. Fordel dejen i de fire forme, og bag souffléerne midt i ovnen i ca. 23 min. Åbn ikke ovndøren, da souffléerne let falder sammen.

Granatæblemarengs

  1. Flæk granatæblerne, og bræk forsigtigt kernerne ud.
  2. Skræl mangoen, og skær den i stykker.
  3. Skær skal og hinder af mandarinerne - følg frugtens form, så du får de hele mandarinfileter fri.
  4. Pisk æggehvider og sukker til en let marengs.
  5. Fordel frugt og pistacienødder på fire tallerkener, træk marengsen over, og brænd den sprød med en gasbrænder.
  6. Servér det hele, så snart souffléerne kommer ud af ovnen.

Husk: Gæsterne venter på souffléerne og ikke omvendt!

Tip: Souffléerne kan stå tildækkede i køleskabet ca. 4 timer inden bagning. Du kan også stille souffléerne tildækkede i fryseren. Bag så de frosne souffléer ved 190° i 30-32 minutter.

Tallerken, FormFatale, bestik, Aztec, Stelton Norstaal.

Find andre desserter med marengs fra Bo Bedre her.