Mærkelige is, som folk faktisk elsker
Bacon, hummer, pizza ... Der er ingen ende på de besynderlige smagsvarianter, som fås i isbutikker verden over. Her er de mest mærkelige - som efter sigende smager ganske godt.
AfBen and Bills Chocolate Emporium i New England har en hummer-is på menukortet. Den skulle gøre sig rigtig godt i en region, hvor hummer er en almindelig spise. Hvad tænker du?
Siciliansk Is i København har en helt særlig smagsvariant på kortet, og den udspringer faktisk af en mislykket likør, som en desperat italiener miksede sammen i sit laboratorium efter Anden Verdenskrig.
Væsken smagte af h til, og Galvagno var klar til at smide siruppen ud, da han - nærmest i trods - blandede den i en skål med is.
Zuppa Inglese var født og er i dag en berømt is, som bl.a. fås hos Siciliansk Is, som har butikker på Christianshavn, Nørrebro og Vesterbro.
Isbutikken Mallard i Washington er glad for sæsonens råvarer ... her en avocado-is, som siges at være særdeles cremet.
Amy's i Texas flotter sig med en is, som de fleste nok vil sige nej tak til. Ikke desto mindre er bacon- og jalapenos-smagen et hit.
Ind i mellem, når man virkelig skal forkæles hos Humphrey Slocombe i San Fransisco, er der foit gras-is på tallerkenen - på et leje af ingefærkage. Vi ved ikke rigtigt, hvad vi skal mene om den, men de lokale isdyrkere er ellevilde.
Ismageriet på Amager bliver nævnt i flere amerikanske lister over 'Steder, du skal besøge i Danmark, før du dør'. Mange kalder stedet for Danmarks bedste isbutik, og det holder åbent hele året!
På billedet ses en af de mest kendte smagstyper, rabarber, som er helt vanvittig delikat. Ismageriet har også haft havtorn-is på menuen og ændrer hele tiden varianterne.
Ja, så kom den ... pizza-isen, som skulle være god mod tømmermænd, men nok heller så meget andet. Til gengæld mener de det alvorligt hos Little Baby's i Philedelphia.
Pære og blåskimmelost. En kombination, man normalt forbinder med et ostebord.Salt and Straw i LA tager den et skridt længere.