
Kom maj, du søde, milde
Nyd hjemmebagte kager eller denne opskrift på hjemmelavet is på forårets første lune dage.
AfRabarbermarengs
Fjerlette rabarber, sprøde udenpå og lidt bløde og seje indeni, med fyld af flødeskum og syrligsød rabarber.
Opskrift på 6 marengs
1 tsk. hvidvinseddike og 1 tsk. hedt vand
4 æggehvider fra store friske æg
120 g sukker
Ovnbagt rabarber
6-8 stilke rabarber i 12-15 cm lange stykker, drysses med en håndfuld sukker og lægges i et ovnfast fad. 2 flækkede vaniljestænger lægges ved, og rabarberen bages tildækket ved 140° i ca. 20 minutter. Bland eddike med vand og æggehvider i en skål og pisk dem stive. Pisk lidt efter lidt sukkeret i, og bliv ved med at piske, til massen er blank og fast. Sæt med to spiseskeer marengsboller på bagepapir på pladen, og bag dem i den 90-100° varme ovn, ca. 1 1/2 time. Bollerne flækkes lige før servering og fyldes med flødeskum og en bagt rabarberstængel.
Pistacieis med espressovafler
De sprøde vafler er slik i sig selv, og med fyld af is bliver de en supersandwich for de slikne.
Til 4 personer
Vafler
50 g smør
1/2 dl piskefløde
1/2 dl sukker
2 spsk. honning
40 g ristede, afskallede hasselnøddekerner
2-3 tsk. espressopulver
Kog smør med piskefløde, sukker og honning. Kom en dråbe i koldt vand, og når den får konsistens som flødekaramel, er den færdig. Rør hakkede nødder og espressopulver i, og smør massen tyndt (ca. 20 × 27 cm) på bagepapir. Bag ved 150° i ca. 10 minutter. Knækkes koldt i stykker.
Pistacieis
1 3/4 dl sødmælk
2 pasteuriserede æggeblommer
30 g sukker
40 g pistacienødder
1 1/2 dl piskefløde
1 bæger pasteuriserede æggehvider (1 1/2 stk.)
60 g sukker
Opvarm mælk med æggeblommer og sukker under konstant omrøring til creme. Blend med pistacienødder, og bland med letpisket flødeskum. Tilsæt æggehvider, pisket stive med sukker, og frys i en form.