© Lars Ranek

Kold rabarbersuppe

Nem og lækker rabarbersuppe

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ¼ kg rabarber
  • ½ l vand
  • ¼ vaniljestang, gerne polynesisk
  • sukker efter behov
  • citronsaft af 1/4 citron

Sådan gør du

  1. Vask rabarberne grundigt, og skær dem ud i små stykker. Størrelsen betyder ikke meget, da rabarberne skal koge ud.
  1. Flæk vaniljestangen, og kom den med rabarberne i en gryde. Tilsæt vandet.
  1. Læg låg på gryden, og lad suppen simre ved medium varme, til rabarberne er kogt helt ud. Det tager ca. 15 min.
  1. Sigt suppen gennem en fin trådsigte, og smag den til med sukker efter behov.
  1. Bring derefter suppen op til kogepunktet endnu en gang. Smag til med lidt citronsaft, afkøl og servér suppen.