© Pia Enghild

Kage med honning-lime-parfait og stegte pærer

Skøn kage med marcipan serveret i lag med en frisk parfait – som en lasagne.

Pund-til-pund-kage
marcipan 100 g
usaltet smør 100 g
sukker 100 g
mandelmel 50 g
hvedemel 40 g
hele æg 100 g

Honning-lime-parfait
piskefløde 1 ½ dl
creme fraiche 1 ½ dl
lime 2 stk.
honning 100 g
æggeblommer 5 stk., pasteuriserede

**pærer 4 stk., udstukket med et kuglejern eller skåret i små tern
mørk chokolade 50 g**

**Blend alle ingredienserne til kagen i en foodprocessor, kom dejen i en smurt form og bag i 45 min. ved 165°.

Tag kagen ud, og lad den hvile 15 min., løsn den fra formen og afkøl.

Til parfaiten; rør fløde og creme fraiche sammen og pisk det næsten stift med en el-pisker.

Skyl limefrugterne, riv skallen og pres saften. Kom limeskal, limesaft og honning i en gryde, og kog op. Tag fra varmen.

Kom æggeblommer i en røreskål, og tilsæt under omrøring den kogende limehonning-masse. Pisk, til det er hvidt, skummende og koldt.

Vend nu med en dejskraber flødemassen forsigtig over i æggemassen. Kom parfaiten i kageformen, og frys cremen i mindst 2 timer.

Skær nu kagen og parfaiten i lige store stykker, og læg dem i lag på tallerkenen.

Steg pærestykkerne gyldne i smør, og læg også dem på tallerkenerne. Afslut med groftrevet mørk chokolade og kryddersirup henover (se tip).

TIP:
Dejlig sirup, der egner sig godt henover denne dessert. Kom 175 g sukker, 2 ½ dl appelsinsaft, 1 stang kanel, kornene fra ½ stang vanilje, 2 stjerneanis og 125 g honning i en gryde, kog op og reducer det, til det har en konsistens som honning.**