Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Kage med honning-lime-parfait og stegte pærer

Skøn kage med marcipan serveret i lag med en frisk parfait – som en lasagne.

© Pia Enghild

Pund-til-pund-kage
marcipan 100 g
usaltet smør 100 g
sukker 100 g
mandelmel 50 g
hvedemel 40 g
hele æg 100 g

Honning-lime-parfait
piskefløde 1 ½ dl
creme fraiche 1 ½ dl
lime 2 stk.
honning 100 g
æggeblommer 5 stk., pasteuriserede

**pærer 4 stk., udstukket med et kuglejern eller skåret i små tern
mørk chokolade 50 g**

**Blend alle ingredienserne til kagen i en foodprocessor, kom dejen i en smurt form og bag i 45 min. ved 165°.

Tag kagen ud, og lad den hvile 15 min., løsn den fra formen og afkøl.

Til parfaiten; rør fløde og creme fraiche sammen og pisk det næsten stift med en el-pisker.

Skyl limefrugterne, riv skallen og pres saften. Kom limeskal, limesaft og honning i en gryde, og kog op. Tag fra varmen.

Kom æggeblommer i en røreskål, og tilsæt under omrøring den kogende limehonning-masse. Pisk, til det er hvidt, skummende og koldt.

Vend nu med en dejskraber flødemassen forsigtig over i æggemassen. Kom parfaiten i kageformen, og frys cremen i mindst 2 timer.

Skær nu kagen og parfaiten i lige store stykker, og læg dem i lag på tallerkenen.

Steg pærestykkerne gyldne i smør, og læg også dem på tallerkenerne. Afslut med groftrevet mørk chokolade og kryddersirup henover (se tip).

TIP:
Dejlig sirup, der egner sig godt henover denne dessert. Kom 175 g sukker, 2 ½ dl appelsinsaft, 1 stang kanel, kornene fra ½ stang vanilje, 2 stjerneanis og 125 g honning i en gryde, kog op og reducer det, til det har en konsistens som honning.**

Relaterede Artikler