
Jordbærcreme i mandelskal
Mette Blomsterberg er især berømt for sine søde fristelser her tryller hun med sommerjordbær og hvid chokolade i mandelskaller.
AfOpskrift til 4 personer
Forberedes dagen før
Mandelskaller:
hvedemel 250 g
flormelis 100 g
finthakket mandelmel 50 g
smør 150 g, stuetemperatur
æg 1 stk.
krusede linseforme 4 stk.
tørrede kikærter ca. 100 g
lidt smør til formene
Hvid chokoladecreme:
piskefløde 3 dl
husblas 3 blade
hvid chokolade 175 g, god
vaniljestang ½ stk.
Jordbærsyltetøj:
Både til den hvide chokoladecreme og til pynt
jordbær 250 g
sukker 75 g
Glaskaramel:
flormelis 150 g
Mandelskaller:
Ælt hvedemel, mandelmel, smør og æg sammen til en ensartet dej, og stil den på køl i en times tid.
Smør linseformene med smør. Rul dejen ud i en halv cms tykkelse, og udstik dejen i runde kager ca. dobbelt så store som formene. Tryk dejen godt ned i bunden og op ad siderne i formen. Sørg for, at kanten er fint afsluttet og ikke flosset.
Fyld de tørrede kikærter i de dejforede forme, og bag dem ved 160º i 10-12 min., eller til de er gyldne.
Afkøl kort, pil forsigtigt kikærterne ud, og befri til sidst skallerne fra formen. De sprøde afkølede mandelskaller kan opbevares i en dåse med tætsluttende låg i op til en uge.
TIP: Bag i øvrigt småkager af den resterende dej de smager fantastisk!
Hvid chokoladecreme:
Læg husblassen i blød i 1 liter iskoldt vand. Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud.
Bring fløden i kog med vaniljekorn og den tomme vaniljestang, og tag så straks gryden af varmen.
Hak chokoladen fint, hæld vaniljefløden over, og rør, til chokoladen er smeltet. Vrid husblassen for vand, og rør den direkte op i chokolademassen.
Sigt cremen, og stil den i køleskab i tre timer, eller gerne helt til næste dag, til den skal vendes med jordbærsyltetøj.
Jordbærsyltetøj
Kog jordbær og sukker let i 10 min. Skum af undervejs. Blend, sigt og afkøl helt i køleskab, indtil halvdelen af syltetøjet skal blandes i den kolde hvide chokoladecreme.
Glaskaramel:
Smelt al flormelissen til en gylden, klar karamel i en lille gryde. Sæt 3-4 klatter flydende, brandvarm karamel med god afstand på et stykke bagepapir med en ske.
Stryg straks klatterne fladt ud med paletten til fine glaskarameller. Gentag, til al karamellen er brugt.
Læg et nyt stykke bagepapir oven på alle glaskaramellerne, og opbevar dem sådan ved stuetemperatur, tørt og godt, inden de forsigtigt kan løsnes.
Anretning:
Pisk den kolde, hvide chokoladecreme luftig med en håndmikser. Hæld halvdelen af jordbærsylte-tøjet op i den piskede creme, og vend forsigtigt med en ske, til cremen er ensartet.
Kom cremen i en sprøjtepose med glat sprøjtetylle, og sprøjt den ud i de sprøde mandelskaller. Vær lidt omhyggelig, det ses på resultatet.
Brug den resterende jordbærsyltetøj som sauce, og læg små dråber på tallerkenerne.
Servér med de elegante glaskarameller til.