Iskolde kyskager med hindbær

Kagerne kan laves i god tid, inden dine gæster kommer, så det eneste du skal gør er, at tage dem ud af fryseren og servere dem.

Kolde kyskager med hindbær
© Foto: Stine Christiansen, Styling: Gitte Heidi Rasmussen

Iskolde kyskager med hindbær

10 kolde kys

Det skal du bruge:

Hindbæris

  • 300 g hindbær
  • 1 æg
  • 2 æggeblommer
  • 125 g sukker
  • 3 dl piskefløde

Nøddekage

  • 175 g hasselnøddekerner
  • 50 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 æg str. M/L
  • 125 g sukker
  • 75 g smeltet smør

Hindbærmos

  • 200 g friske hindbær
  • 50 g sukker

Sådan gør du:

  1. Blend hindbærrene, og si puréen.
  2. Pisk det hele æg, æggeblommerne og sukkeret til en luftig creme.
  3. Vend bærpuréen og fløden i æggemassen, og frys isen i en ismaskine til softice-konsistens.
  4. Sprøjt isen i 10 høje toppe a la flødeboller med samme diameter som den udstiksform, du vælger til kagen.
  5. Læg hasselnøddekerner i et jævnt lag i en bradepande, og sæt dem i ovnen ved 125° i ca. 15 min., til skallen brister og nemt kan gnides af i et viskestykke.
  6. Afkøl nødderne, og findel dem med mel og bagepulver i en foodprocessor.
  7. Pisk æggehvider luftige og stive.
  8. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps.
  9. Vend nøddemiks, smeltet smør og 1/3 af de piskede æggehvider i æggesnapsen.
  10. Vend forsigtigt resten af æggehviderne i til sidst, og kom dejen i en smurt springform.
  11. Bag kagen ca. 30 min. ved 160°, og afkøl på en rist.
  12. Mos hindbærrene, og rør dem sammen med sukker.
  13. Udstik 10 runde kager, og smør hindbærmosen på.
  14. Placér isen ovenpå, og sæt kagerne tilbage i fryseren.
  15. Drys isen med lidt hindbærstøv, og servér.