
Iskolde kyskager med hindbær
Kagerne kan laves i god tid, inden dine gæster kommer, så det eneste du skal gør er, at tage dem ud af fryseren og servere dem.
AfGitte Heidi Rasmussen
Iskolde kyskager med hindbær
10 kolde kys
Det skal du bruge:
Hindbæris
- 300 g hindbær
- 1 æg
- 2 æggeblommer
- 125 g sukker
- 3 dl piskefløde
Nøddekage
- 175 g hasselnøddekerner
- 50 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 2 æg str. M/L
- 125 g sukker
- 75 g smeltet smør
Hindbærmos
- 200 g friske hindbær
- 50 g sukker
Sådan gør du:
- Blend hindbærrene, og si puréen.
- Pisk det hele æg, æggeblommerne og sukkeret til en luftig creme.
- Vend bærpuréen og fløden i æggemassen, og frys isen i en ismaskine til softice-konsistens.
- Sprøjt isen i 10 høje toppe a la flødeboller med samme diameter som den udstiksform, du vælger til kagen.
- Læg hasselnøddekerner i et jævnt lag i en bradepande, og sæt dem i ovnen ved 125° i ca. 15 min., til skallen brister og nemt kan gnides af i et viskestykke.
- Afkøl nødderne, og findel dem med mel og bagepulver i en foodprocessor.
- Pisk æggehvider luftige og stive.
- Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps.
- Vend nøddemiks, smeltet smør og 1/3 af de piskede æggehvider i æggesnapsen.
- Vend forsigtigt resten af æggehviderne i til sidst, og kom dejen i en smurt springform.
- Bag kagen ca. 30 min. ved 160°, og afkøl på en rist.
- Mos hindbærrene, og rør dem sammen med sukker.
- Udstik 10 runde kager, og smør hindbærmosen på.
- Placér isen ovenpå, og sæt kagerne tilbage i fryseren.
- Drys isen med lidt hindbærstøv, og servér.