
Is med geranium og hvid chokolade
Geranium er mest kendt som en plante til pynt. Men den har en fantastisk duft, som også kan bruges i mad – fx en lækker is med hvid chokolade.
AfFremgangsmåde
TIL ISEN
Skyl geraniumbladene grundigt og hak dem groft. Bring herefter mælken til kogepunktet i en gryde og tilsæt de hakkede geraniumblade. Læg låg på gryden, fjern den fra blusset og lad bladene trække i mælken i 15 minutter. Si mælken og kassér bladene.
Imens laves den hvide ganache; hak den hvide chokolade til stykker af 0,5 cm x 0,5 cm, og læg dem i en skål. Bring fløden i kog og hæld den herefter over den hvide chokolade. Lad det stå i to minutter før du med en gummispatel rører energisk fra midten og ud, således at der dannes en elastisk midte.
Æggeblommer røres med rørsukker indtil det netop er blandet til en æggesnaps. Tilføj halvdelen af geraniummælken til æggesnapsen imens der piskes, og hæld hefter æggesnapsen tilbage til den resterende geraniummælk sammen med den hvide ganache. Hæld det hele i en kasserolle. Lad cremen legere og tykne under omrøring over svag varme indtil den når 83-85 C på et termometer. Tag den straks af varmen og passer den gennem en sigte over i en skål. Rør de 2 spiseskefulde citronsaft i iscremen og lad den herefter køle helt af i køleskabet, gerne til næste dag. Jeg plejer at hælde min iscreme på en 1-liters glasflaske; så er den overdækket og let at arbejde med bagefter.
Når iscremen er kølet ned, røres den på en ismaskine efter maskinens anvisninger. Den færdige is hældes herefter i en beholder, som kan gå i fryseren. Lad isen fryse i minimum 6-8 timer inden servering.