Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Fyldte chokolader med nougat og saltpeanut

Kast dig ud i den svære disciplin: Chokolade-temperering. Det er det hele værd!

© Ulf Svane - // Formene, som Rasmus Olsen støber sine skaller i, bliver produceret i Antwerpen. Du kan sagtens bruge denne opskrift med nougat og saltpeanut i en firkantet form.

Nougat med saltpeanut

Det skal du bruge:

  • 500 g mørk chokolade til at støbe
  • skaller af
  • 200 g nougat af god kvalitet
  • 100 g salte peanuts

Sådan gør du:

  1. Støb skallerne i den ønskede form med tempereret chokolade, og stil dem i køleskab, til de kan slippe formen.
  2. Kom 1-2 salte peanuts i hver skal.
  3. Smelt nougaten (endelig ikke for varmt, ca. 29°).
  4. Kom den i en sprøjtepose, og sprøjt den i skallerne med peanuts.
  5. Lad nougaten størkne, eventuelt i køleskab, og luk så formen med tempereret chokolade.
  6. Bank stykkerne ud af formen.
  7. Ønsker man ikke at lave dem i forme, kan man pakke peanuts ind i nougaten (som så ikke skal smeltes), trille dem til kugler og derefter dyppe kuglerne i tempereret chokolade.

OBS: Farven som Ramus Olsen bruger er lavet med "transfer color"-teknikken, som ikke tilfører chokoladen smag. Da teknikken er kompliceret, er denne udeladt af opskriften. Men de grafiske former giver også chokoladen et stærkt udtryk i sig selv.

Temperering af chokolade

Det er nemmest at temperere store mængder chokolade – dvs. ikke mindre end 500 g.

Sådan gør du:

  1. Hak chokoladen, og varm 2/3 af den op til 50° i et vandbad.
  2. Tag skålen af vandbadet, og tilsæt den sidste tredjedel hakket chokolade, og rør rundt, til det hele er smeltet.
  3. Tag en prøve af chokoladen for at sikre, at den er tempereret.
  4. Er chokoladen ikke pæn, er den for varm og kan køles ned med lidt ekstra hakket chokolade.

Relaterede Artikler