Kast dig ud i den svære disciplin: Chokolade-temperering. Det er det hele værd!
Af
Erik Rimmer
— 20. marts 2020
// Formene, som Rasmus Olsen støber sine skaller i, bliver produceret i Antwerpen. Du kan sagtens bruge denne opskrift med nougat og saltpeanut i en firkantet form.
Støb skallerne i den ønskede form med tempereret chokolade, og stil dem i køleskab, til de kan slippe formen.
Kom 1-2 salte peanuts i hver skal.
Smelt nougaten (endelig ikke for varmt, ca. 29°).
Kom den i en sprøjtepose, og sprøjt den i skallerne med peanuts.
Lad nougaten størkne, eventuelt i køleskab, og luk så formen med tempereret chokolade.
Bank stykkerne ud af formen.
Ønsker man ikke at lave dem i forme, kan man pakke peanuts ind i nougaten (som så ikke skal smeltes), trille dem til kugler og derefter dyppe kuglerne i tempereret chokolade.
OBS: Farven som Ramus Olsen bruger er lavet med "transfer color"-teknikken, som ikke tilfører chokoladen smag. Da teknikken er kompliceret, er denne udeladt af opskriften. Men de grafiske former giver også chokoladen et stærkt udtryk i sig selv.