Fyldte chokolader med nougat og saltpeanut

Kast dig ud i den svære disciplin: Chokolade-temperering. Det er det hele værd!

Fyldte chokolader med nougat og saltpeanut
© Ulf Svane

// Formene, som Rasmus Olsen støber sine skaller i, bliver produceret i Antwerpen. Du kan sagtens bruge denne opskrift med nougat og saltpeanut i en firkantet form.

Nougat med saltpeanut

Det skal du bruge:

  • 500 g mørk chokolade til at støbe
  • skaller af
  • 200 g nougat af god kvalitet
  • 100 g salte peanuts

Sådan gør du:

  1. Støb skallerne i den ønskede form med tempereret chokolade, og stil dem i køleskab, til de kan slippe formen.
  2. Kom 1-2 salte peanuts i hver skal.
  3. Smelt nougaten (endelig ikke for varmt, ca. 29°).
  4. Kom den i en sprøjtepose, og sprøjt den i skallerne med peanuts.
  5. Lad nougaten størkne, eventuelt i køleskab, og luk så formen med tempereret chokolade.
  6. Bank stykkerne ud af formen.
  7. Ønsker man ikke at lave dem i forme, kan man pakke peanuts ind i nougaten (som så ikke skal smeltes), trille dem til kugler og derefter dyppe kuglerne i tempereret chokolade.

OBS: Farven som Ramus Olsen bruger er lavet med "transfer color"-teknikken, som ikke tilfører chokoladen smag. Da teknikken er kompliceret, er denne udeladt af opskriften. Men de grafiske former giver også chokoladen et stærkt udtryk i sig selv.