© Anders Schønnemann

Fyldt chokolade med kaffe og whisky

Hjemmelavede chokolader er prikken over i'et på kaffebordet.

Fyldt chokolade med kaffe og whisky

Det skal du bruge:

  • Mælkechokolade 125 g Jivara, 41% kakao
  • Chokolade 65 g mørk, 60% kakao
  • Piskefløde 1 dl
  • Kaffebønner 45 g hele
  • Honning 20 g
  • Smør 25 g
  • Whisky 15 g
  • Mælkechokolade ca. 400 g til støbning af chokoladeskaller

TIP: Forme til skaller kan købes i de fleste isenkræmmere. Følg instruktionerne på formen.

Sådan gør du

  1. Hak de to slags chokolader fint, og kom dem i en skål.
  2. Smelt chokoladerne i et varmt vandbad, til de er delvist smeltede.
  3. Varm piskefløde og kaffebønner op til ca. 50°. Tag gryden af varmen, og læg låg på. Lad det trække i 10 min. Sigt fløden over i en anden gryde. Kontrollér, at der er 90 g. Tilsæt evt. lidt ekstra fløde.
  4. Tilsæt honning, og kog fløden op.
  5. Hæld langsomt og gradvist 1/3 af den varme blanding over den delvist smeltede chokolade.
  6. Rør med en gummidejskraber små runde og hurtige bevægelser i midten af chokoladen, indtil du opnår en elastisk og glansfuld kerne. Denne elastiske konsistens skal gerne bevares, indtil ganachen er færdig. Tilsæt endnu 1/3 af fløden, og rør. Tilsæt resten af fløden.
  7. Når massen er ca. 35-40°, tilsættes det bløde smør og whisky.
  8. Blandingen røres færdig. Brug en stavblender til at findele ganachen.
  9. Fordel ganachen i en engangssprøjtepose, slå knude på posen, og læg den til side, mens formene med de støbte skaller gøres klar.
  10. Når blandingen er 26-28°, fylder du ganachen i skallerne af mælkechokolade.
  11. Lad ganachen sætte sig, før du lukker til med tempereret mælkechokolade