Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Fyldt chokolade med kaffe og whisky

Hjemmelavede chokolader er prikken over i'et på kaffebordet.

© Anders Schønnemann

Fyldt chokolade med kaffe og whisky

Det skal du bruge:

  • Mælkechokolade 125 g Jivara, 41% kakao
  • Chokolade 65 g mørk, 60% kakao
  • Piskefløde 1 dl
  • Kaffebønner 45 g hele
  • Honning 20 g
  • Smør 25 g
  • Whisky 15 g
  • Mælkechokolade ca. 400 g til støbning af chokoladeskaller

TIP: Forme til skaller kan købes i de fleste isenkræmmere. Følg instruktionerne på formen.

Sådan gør du

  1. Hak de to slags chokolader fint, og kom dem i en skål.
  2. Smelt chokoladerne i et varmt vandbad, til de er delvist smeltede.
  3. Varm piskefløde og kaffebønner op til ca. 50°. Tag gryden af varmen, og læg låg på. Lad det trække i 10 min. Sigt fløden over i en anden gryde. Kontrollér, at der er 90 g. Tilsæt evt. lidt ekstra fløde.
  4. Tilsæt honning, og kog fløden op.
  5. Hæld langsomt og gradvist 1/3 af den varme blanding over den delvist smeltede chokolade.
  6. Rør med en gummidejskraber små runde og hurtige bevægelser i midten af chokoladen, indtil du opnår en elastisk og glansfuld kerne. Denne elastiske konsistens skal gerne bevares, indtil ganachen er færdig. Tilsæt endnu 1/3 af fløden, og rør. Tilsæt resten af fløden.
  7. Når massen er ca. 35-40°, tilsættes det bløde smør og whisky.
  8. Blandingen røres færdig. Brug en stavblender til at findele ganachen.
  9. Fordel ganachen i en engangssprøjtepose, slå knude på posen, og læg den til side, mens formene med de støbte skaller gøres klar.
  10. Når blandingen er 26-28°, fylder du ganachen i skallerne af mælkechokolade.
  11. Lad ganachen sætte sig, før du lukker til med tempereret mælkechokolade

Relaterede Artikler