Fyldt chokolade med kaffe og whisky

Hjemmelavede chokolader er prikken over i'et på kaffebordet.

© Anders Schønnemann

Mælkechokolade 125 g Jivara, 41% kakao
Chokolade 65 g mørk, 60% kakao
Piskefløde 1 dl
Kaffebønner 45 g hele
Honning 20 g
Smør 25 g
Whisky 15 g
Mælkechokolade ca. 400 g til støbning af chokoladeskaller

TIP
Forme til skaller kan købes i de fleste isenkræmmere. Følg instruktionerne på formen.

Sådan gør du
• Hak de to slags chokolader fint, og kom dem i en skål.
• Smelt chokoladerne i et varmt vandbad, til de er delvist smeltede.
• Varm piskefløde og kaffebønner op til ca. 50°. Tag gryden af varmen, og læg låg på. Lad det trække i 10 min. Sigt fløden over i en anden gryde. Kontrollér, at der er 90 g. Tilsæt evt. lidt ekstra fløde.
• Tilsæt honning, og kog fløden op.
• Hæld langsomt og gradvist 1/3 af den varme blanding over den delvist smeltede chokolade.
• Rør med en gummidejskraber små runde og hurtige bevægelser i midten af chokoladen, indtil du opnår en elastisk og glansfuld kerne. Denne elastiske konsistens skal gerne bevares, indtil ganachen er færdig. Tilsæt endnu 1/3 af fløden, og rør. Tilsæt resten af fløden. Når massen er ca. 35-40°, tilsættes det bløde smør og whisky.
• Blandingen røres færdig. Brug en stavblender til at findele ganachen.
• Fordel ganachen i en engangssprøjtepose, slå knude på posen, og læg den til side, mens formene med de støbte skaller gøres klar.
• Når blandingen er 26-28°, fylder du ganachen i skallerne af mælkechokolade.
• Lad ganachen sætte sig, før du lukker til med tempereret mælkechokolade

Relaterede Artikler