© Andreas Mikkel Hansen

Friske hindbær med hvid chokoladecreme, mandelcrumble og hindbærcoulis

.. mandelcrumble og hindbærcoulis. Lækker og let dessert med friske hindbær, hvid chokolade og sprød kiksecrumble.

piskefløde 1,7 dl
hvid chokolade 120 g, af god kvalitet – fx Ivoire fra Valrhona
sukker 100 g
saltet smør 65 g, blødt
mandler 65 g, hakkede og afskallede
hvedemel 35 g
hindbær 500 g i alt, friske
sukker 50 g
estragon 1 bundt

Hvid chokoladecreme
Kog piskefløden op, og hæld den over den finthakkede chokolade, mens du rører rundt – bedst med en gummidejskraber.

Når massen er homogen, skal den køles ned til ca. 5° og piskes forsigtigt op. Pisk endelig ikke for meget, da den så skiller og bliver grynet.

Fyld chokoladecremen på en sprøjtepose, og læg på køl.

Mandelcrumble
Tænd ovnen på 170°.

Bland de 100 g sukker med smør, mandler og hvedemel, smuldr den mellem hænderne, og bred dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag crumblen, til den er gylden, vend rundt i blandingen, så det hele bliver sprødt og ristet. Tag ud, og køl af.

Hindbærcoulis
Blend 100 g af hindbærrene med de 50 g sukker, og passér det gennem en sigte, inden du fylder coulisen på en sprøjtepose.

Anret mandelcrumblen i bunden af tallerkenerne, og fordel resten af de friske hindbær oven på. Sæt små “dutter” af hindbærcoulis og hvid chokoladecreme imellem bærerne,
og pynt til sidst med små blade estragon.

Tip: Du kan sagtens bruge andre nødder end mandler til den sprøde kiksebund, og frisk estragon giver et lækkert strejf af lakrids.