Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Creme catalane og kirsebær

Creme brulée krydret med kanel og appelsin bliver til creme catalane. Særligt godt med danske kirsebær!

© Anders Schønnemann

Til 8 personer

piskefløde ¼ l
sødmælk 6 dl
vaniljestang 1 stk., gerne polynesisk
kanel 1 stang
appelsiner 2 stk. økologiske
æggeblommer 8 stk.
sukker 200 g
maizena 5 spsk.
sukker ca. 12 spsk.
kirsebær 1 kg

Kom fløde og mælk i en gryde, og kog stille op.

Kom vaniljekorn i flødemælken sammen med vaniljestangen og kanelstangen.

Lad simre langsomt i et par minutter, tag fra komfuret og lad det trække under låg i 15 min.

Fisk nu vaniljestang og kanelstang op af mælken.

Riv appelsinskal ned i flødeblandingen.

Kom æggeblommer og sukker i en skål, og pisk til skum.

Pisk maizena heri.

Pisk nu en anelse flødeblanding ned i æggeblandingen, mens du hælder i en tynd stråle.

Pisk videre, og hæld nu al fløden heri. Kom det hele tilbage i gryden, og rør nu over svag varme, indtil cremen bliver lind og cremet.

Fordel cremen i 8 små skåle med stor overflade.

Dæk med film og stil i køleskabet i nogle timer eller natten over.

Når de skal serveres, drysses de med rigeligt sukker. Tænd gasbrænderen og lad sukkeret smelte og blive gyldent. Kan laves i forvejen og derved serveres kold.

Servér med kirsebær.

Relaterede Artikler