
Citron sablée-kiks
Sprøde og delikate kiks med en fin og let parfumeret citronsmag - det perfekte valg til aftenkaffen.
AfMorten Heiberg
Ca. 50 stk
æggeblommer 4 stk.
sukker 165 g
mel 225 g
bagepulver 2 tsk. (strøget)
salt et nip fint
smør 160 g blødt
citroner 2 usprøjtede, reven skal heraf
mørk chokolade ca. 250 g tempereret, min. 65% kakao
• Kom æggeblommer og sukker i en skål og pisk, indtil blandingen er hvid og skummende.
•Sigt mel og bagepulver sammen på et stykke bagepapir.
• Kom salt, det bløde smør og citronskal ned til æggeblandingen. Sigt melet fra bagepapiret ned i smørblandingen, og saml dejen, så den bliver helt ensartet.
• Del portionen i to lige store dele, og rul dejen ud i ca. 2 mm’s tykkelse mellem to stykker bagepapir. Læg dej og papir over på en lille plade eller bakke, og lad den hvile i køleskabet 1 time, eller indtil den er fast.
• Forvarm ovnen til 160° ved varmluft.
• Tag dejen ud af køleskabet, og fjern det ene stykke papir. Læg det løst på igen, vend
dejen om, og løsn det andet papir.
• Udstik runde småkager med en udstikker, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
• Bag ca. 15 min., og afkøl på en bagerist.
• Dyp hver småkage halvt i tempereret mørk chokolade. Læg dem på et nyt stykke bagepapir, for at de kan sætte sig.