© Anders Schønnemann

Citron sablée-kiks

Sprøde og delikate kiks med en fin og let parfumeret citronsmag - det perfekte valg til aftenkaffen.

Ca. 50 stk æggeblommer 4 stk. sukker 165 g mel 225 g bagepulver 2 tsk. (strøget) salt et nip fint smør 160 g blødt citroner 2 usprøjtede, reven skal heraf mørk chokolade ca. 250 g tempereret, min. 65% kakao • Kom æggeblommer og sukker i en skål og pisk, indtil blandingen er hvid og skummende. •Sigt mel og bagepulver sammen på et stykke bagepapir. • Kom salt, det bløde smør og citronskal ned til æggeblandingen. Sigt melet fra bagepapiret ned i smørblandingen, og saml dejen, så den bliver helt ensartet. • Del portionen i to lige store dele, og rul dejen ud i ca. 2 mm’s tykkelse mellem to stykker bagepapir. Læg dej og papir over på en lille plade eller bakke, og lad den hvile i køleskabet 1 time, eller indtil den er fast. • Forvarm ovnen til 160° ved varmluft. • Tag dejen ud af køleskabet, og fjern det ene stykke papir. Læg det løst på igen, vend dejen om, og løsn det andet papir. • Udstik runde småkager med en udstikker, og læg dem på en bageplade med bagepapir. • Bag ca. 15 min., og afkøl på en bagerist. • Dyp hver småkage halvt i tempereret mørk chokolade. Læg dem på et nyt stykke bagepapir, for at de kan sætte sig.