Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Citron sablée-kiks

Sprøde og delikate kiks med en fin og let parfumeret citronsmag - det perfekte valg til aftenkaffen.

© Anders Schønnemann

Ca. 50 stk æggeblommer 4 stk. sukker 165 g mel 225 g bagepulver 2 tsk. (strøget) salt et nip fint smør 160 g blødt citroner 2 usprøjtede, reven skal heraf mørk chokolade ca. 250 g tempereret, min. 65% kakao • Kom æggeblommer og sukker i en skål og pisk, indtil blandingen er hvid og skummende. •Sigt mel og bagepulver sammen på et stykke bagepapir. • Kom salt, det bløde smør og citronskal ned til æggeblandingen. Sigt melet fra bagepapiret ned i smørblandingen, og saml dejen, så den bliver helt ensartet. • Del portionen i to lige store dele, og rul dejen ud i ca. 2 mm’s tykkelse mellem to stykker bagepapir. Læg dej og papir over på en lille plade eller bakke, og lad den hvile i køleskabet 1 time, eller indtil den er fast. • Forvarm ovnen til 160° ved varmluft. • Tag dejen ud af køleskabet, og fjern det ene stykke papir. Læg det løst på igen, vend dejen om, og løsn det andet papir. • Udstik runde småkager med en udstikker, og læg dem på en bageplade med bagepapir. • Bag ca. 15 min., og afkøl på en bagerist. • Dyp hver småkage halvt i tempereret mørk chokolade. Læg dem på et nyt stykke bagepapir, for at de kan sætte sig.

Relaterede Artikler