Chokoladeterrine

Rund middagen af med lidt bobler. Servér denne iskolde chokoladeterrine i smukke, store tallerkener – og hæld cava over ved hver enkelt gæst.

© Pia Enghild

Opskrift til 4 personer

mørk chokolade 275 g, 70%
smør 200 g
past. æggehvider 4 stk.
flormelis 1 dl
kakao ¼ dl
piskefløde 1 dl
rørsukker 2 spsk.
hindbær 3 dl
blåbær 3 dl
rapsolie 1 spsk., til formen
frisk mynte 2 spsk., finthakket
sød cava 4 dl, eller anden let sød mousserende vin

Smelt smør og chokolade sammen i en skål over et vandbad. Lad blandingen køle af, og sigt flormelis og kakao i. Pisk fløden let.

Pisk de pasteuriserede æggehvider med sukker til ”bløde toppe”. Fold først de blødt toppede æggehvider i chokoladesmørret, og vend til sidst den let piskede fløde i lidt ad gangen.

Tilsæt 1 dl af hindbærrene og 1 dl af blåbærrene til chokoladeblandingen.

Beklæd en form eller en bradepande på ca. 15 × 25 cm med husholdningsfilm, pensl med lidt olie, og hæld chokolade- og bærblandingen heri. Stil chokoladeterrinen i fryseren i 3-5 timer.

Tag chokoladeterrinen ud fra frost, og løft den ud af formen. Brug en varm, skarp kniv til at skære en skive på 2 cm’s bredde pr. gæst, resten af terrinen kan sagtens genindfryses.

Løft skiverne direkte over på store, dybe tallerkener, fordel resten af bærrene over, og strø med mynte. Stil tallerknerne ved gæsterne, og hæld 1 dl cava fra flasken over hver anretning.

TIP: Når du skærer terrinen, så dyp kniven i en gryde med kogende vand mellem hver skive. På den måde får du en flot og blank skæreflade.

Tallerken fra Villeroy & Boch.

Relaterede Artikler