© Frederikke Heiberg

Chokoladetærte med hindbæris

Denne opskrift er fantastisk. Jeg tilsætter ikke sukker til cremen, da det er chokoladen, der er i fokus. Kan du bedre lide en lidt sødere tærte, så kan du sagtens tilsætte 50 gram stødt melis. Det vigtigste er dog , at du bruger en chokolade af god kvalitet.

Nok til 1 tærte

Opskrift på mørdej:
blødt smør 100 g
flormelis 50 g
mandelmel 50 g
æg 1 stk., lille
hvedemel 195 g
salt lidt groft

Bland smør, flormelis, mandelmel, æg og 50 g hvedemel. Pas på ikke at piske blandingen. Tilsæt 145 g hvedemel og salt, når den første blanding er jævn. Bland grundigt sammen, og rul dejen ud i 2,5 mms tykkelse. Beklæd en tærteform med dejen, og lad tærtebunden hvile 30 minutter i køleskab. Beklæd bunden med bagepapir, og fyld formen med ris - dette kaldes at “bage blind” og gør, at tærtebunden ikke hæver. Bag tærtebundene i en forvarmet ovn ved 160° i ca. 15 minutter, indtil den er gylden.

Chokoladefyld:
mørk chokolade 66 %, 200 g (du kan også lave tærten med en lys chokolade, da skal du bare bruge 300 gram mælkechokolade med et cacaoindhold på ca. 40 %)
æg 2 stk.
skummetmælk 2 dl
cremefraiche 18 %, 1½ dl
vanilje ½ stang knaldgod, gerne polynesisk vanilje
appelsin 1 stk., fintrevet skal af en usprøjtet

Hak chokoladen fint, og kom den i en stor skål. Pisk æggene sammen. Bring mælk og cremefraiche op til lige under kogepunktet - det må ikke koge - med den flækkede vaniljestang og appelsinskal. Pisk forsigtigt og lidt ad gangen den varme mælkeblanding ned i æggene. Si cremen, imens den er varm, og hæld den lidt ad gangen over chokoladen. Fyld chokoladecremen i tærteformen, og stil tærten ind i ovnen, der stadig er tændt, efter tærtebunden er bagt. Luk ovnen hurtigt, og sluk den samtidig. Derved bager chokoladecremen, indtil ovnen er afkølet. Dette tager ca. 1 time. Tag tærten ud, når chokoladecremen er fast og fjedrende. Afkøl kagen på en rist, og server den med en skefuld hindbæris til.

Tip
Husk, det er ikke cacaoindholdet i en chokolade, der afgør dens kvalitet. Det er de cacaobønner, chokoladen er lavet på, som gør forskellen på en god og en mindre god chokolade. Du kan desværre ikke som forbruger se på indpakningen, om det er en god chokolade, dette kan man kun smage sig til. Men gå efter økologi og chokolader, der ikke indeholder andre fedtstoffer end kakaosmør.