Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Chokoladekiks med mørk orangechokolade

Lækre chokoladekiks med ganache lavet af mørk orangechokolade.

© Anders Schønnemann

Ganache: chokolade 300 g mørk med orange piskefløde 3 dl honning 50 g • Hak chokoladen fint, kom den i en skål, og stil den til side. • Bring fløde og honning i kog i en lille gryde. • Hæld en tredjedel af den varme fløde over chokoladen, og rør energisk med en gummidejskraber i midten af skålen for at skabe en elastisk kerne. • Tilsæt endnu en tredjedel, og rør på samme måde som før. • Kom resten af fløden i, og rør igen med gummidejskraberen massen til en skinnende blank emulsion. • Kør massen grundigt igennem med en stavblender. • Fordel blandingen i to sprøjteposer, luk dem til, og læg dem i køleskabet i mindst 30 min.
Dej: smør 125 g blødt flormelis 90 g fint salt et nip hasselnøddemel 30 g (dvs. ristede, afhindede og fintmalede hasselnødder) æg 1 stk. appelsin 1 stk. usprøjtet, reven skal mel 60 g mel 150 g kakaopulver 25 g • Kom smør, flormelis, salt, hasselnøddemel, æg, reven appelsinskal og 60 g af hvedemelet i en røreskål, og ælt det med hænderne. • Når blandingen er ensartet, tilsættes de resterende 150 g hvedemel og kakaopulver. • Bland hurtigt, men grundigt sammen. • Del portionen i to lige store dele, og rul dejen ud i ca. 2 mm’s tykkelse mellem to stykker bagepapir. • Læg begge dejplader og papir over på en lille plade eller bakke, og lad den hvile i køleskabet i min. 1 time, eller indtil den er fast. • Forvarm ovnen til 160° ved varmluft. • Tag dejen ud af køleskabet, og fjern det ene stykke papir. Læg det løst på igen, vend dejen om, og løsn det andet papir. • Udstik firkantede eller runde kiks med en udstikker. Læg kiksene på en bageplade beklædt med bagepapir. • Bag i ca. 15 min., og afkøl så på en rist. • Sprøjt ca. en spsk. ganache ud på en kiks og læg en anden kiks ovenpå. • Fortsæt på samme måde med resten af kiksene.

Relaterede Artikler