
Chokoladekiks med mørk orangechokolade
Lækre chokoladekiks med ganache lavet af mørk orangechokolade.
AfMorten Heiberg
Ganache: chokolade 300 g mørk med orange
piskefløde 3 dl
honning 50 g
• Hak chokoladen fint, kom den i en skål, og stil den til side.
• Bring fløde og honning i kog i en lille gryde.
• Hæld en tredjedel af den varme fløde over chokoladen, og rør energisk med en gummidejskraber i midten af skålen for at skabe en elastisk kerne.
• Tilsæt endnu en tredjedel, og rør på samme måde som før.
• Kom resten af fløden i, og rør igen med gummidejskraberen massen til en skinnende blank emulsion.
• Kør massen grundigt igennem med en stavblender.
• Fordel blandingen i to sprøjteposer, luk dem til, og læg dem i køleskabet i mindst 30 min.
Dej: smør 125 g blødt
flormelis 90 g
fint salt et nip
hasselnøddemel 30 g (dvs. ristede, afhindede og fintmalede hasselnødder)
æg 1 stk.
appelsin 1 stk. usprøjtet, reven skal
mel 60 g
mel 150 g
kakaopulver 25 g
• Kom smør, flormelis, salt, hasselnøddemel, æg, reven appelsinskal og 60 g af hvedemelet i en røreskål, og ælt det med hænderne.
• Når blandingen er ensartet, tilsættes de resterende 150 g hvedemel og kakaopulver.
• Bland hurtigt, men grundigt sammen.
• Del portionen i to lige store dele, og rul dejen ud i ca. 2 mm’s tykkelse mellem to stykker bagepapir.
• Læg begge dejplader og papir over på en lille plade eller bakke, og lad den hvile i køleskabet i min. 1 time, eller indtil den er fast.
• Forvarm ovnen til 160° ved varmluft.
• Tag dejen ud af køleskabet, og fjern det ene stykke papir. Læg det løst på igen, vend dejen om, og løsn det andet papir.
• Udstik firkantede eller runde kiks med en udstikker. Læg kiksene på en bageplade beklædt med bagepapir.
• Bag i ca. 15 min., og afkøl så på en rist.
• Sprøjt ca. en spsk. ganache ud på en kiks og læg en anden kiks ovenpå.
• Fortsæt på samme måde med resten af kiksene.