© Anders Schønnemann

Chokoladekiks med mørk orangechokolade

Lækre chokoladekiks med ganache lavet af mørk orangechokolade.

Ganache: chokolade 300 g mørk med orange piskefløde 3 dl honning 50 g • Hak chokoladen fint, kom den i en skål, og stil den til side. • Bring fløde og honning i kog i en lille gryde. • Hæld en tredjedel af den varme fløde over chokoladen, og rør energisk med en gummidejskraber i midten af skålen for at skabe en elastisk kerne. • Tilsæt endnu en tredjedel, og rør på samme måde som før. • Kom resten af fløden i, og rør igen med gummidejskraberen massen til en skinnende blank emulsion. • Kør massen grundigt igennem med en stavblender. • Fordel blandingen i to sprøjteposer, luk dem til, og læg dem i køleskabet i mindst 30 min.
Dej: smør 125 g blødt flormelis 90 g fint salt et nip hasselnøddemel 30 g (dvs. ristede, afhindede og fintmalede hasselnødder) æg 1 stk. appelsin 1 stk. usprøjtet, reven skal mel 60 g mel 150 g kakaopulver 25 g • Kom smør, flormelis, salt, hasselnøddemel, æg, reven appelsinskal og 60 g af hvedemelet i en røreskål, og ælt det med hænderne. • Når blandingen er ensartet, tilsættes de resterende 150 g hvedemel og kakaopulver. • Bland hurtigt, men grundigt sammen. • Del portionen i to lige store dele, og rul dejen ud i ca. 2 mm’s tykkelse mellem to stykker bagepapir. • Læg begge dejplader og papir over på en lille plade eller bakke, og lad den hvile i køleskabet i min. 1 time, eller indtil den er fast. • Forvarm ovnen til 160° ved varmluft. • Tag dejen ud af køleskabet, og fjern det ene stykke papir. Læg det løst på igen, vend dejen om, og løsn det andet papir. • Udstik firkantede eller runde kiks med en udstikker. Læg kiksene på en bageplade beklædt med bagepapir. • Bag i ca. 15 min., og afkøl så på en rist. • Sprøjt ca. en spsk. ganache ud på en kiks og læg en anden kiks ovenpå. • Fortsæt på samme måde med resten af kiksene.