Chokoladekage med cognac
Få opskriften på en velsmagende chokoladekage med cognac, som er helt perfekt som dessert eller til aftenkaffen.
AfMorten Heiberg
Chokoladekage
smør og sukker til formen
sødmælk 150 g
chokolade 150 g
mørk kakao min. 70%
smør 325 g blødt
flormelis 475 g
flagesalt en smule
vanilje 1 stang, kornene heraf
æg 6
mel 425 g
bagepulver 2 tsk.
kakaopulver 60 g
chokolade 100 g
hvid hakket cognac 4 spsk.
Forvarm ovnen til 180°.
Beklæd en springform med et stykke bagepapir ved at løsne ringen, placere bagepapiret over bunden og derefter spænde ringen på igen. Klip det over- skydende papir af.
Smør siderne med smør, og drys med sukker. Hæld det overskydende sukker fra, og stil formen til side.
Varm mælken op i en lille gryde, og fjern derefter gryden fra varmen.
Hak den mørke chokolade fint, og kom den i mælken. Brug en gummidejskraber, og rør blandingen ensartet.
Kom smør, flormelis, salt, vaniljekorn i en røreskål med et piskeris. Pisk det luftigt, og kom æggene i et af gangen.
Tilsæt chokolade-mælke-blandingen.
Sigt mel, bagepulver og kakaopulver sammen. Sigt det endnu en gang i dejen.
Tilsæt hakket hvid chokolade og cognac.
Fordel dejen i springformen. Sæt kagen midt i ovnen, og lad den bage i ca. 8 min. Skru ned for temperaturen til 150°, og lad kagen bage i ca. 1 time. Den skal stadig være blød i midten.
Afkøl kagen på en rist, og spis den lun.