© Anders Schønnemann

Chokoladekage med cognac

Få opskriften på en velsmagende chokoladekage med cognac, som er helt perfekt som dessert eller til aftenkaffen.

Chokoladekage

smør og sukker til formen
sødmælk 150 g
chokolade 150 g
mørk kakao min. 70%
smør 325 g blødt
flormelis 475 g
flagesalt en smule
vanilje 1 stang, kornene heraf
æg 6
mel 425 g
bagepulver 2 tsk.
kakaopulver 60 g
chokolade 100 g
hvid hakket cognac 4 spsk.

Forvarm ovnen til 180°. Beklæd en springform med et stykke bagepapir ved at løsne ringen, placere bagepapiret over bunden og derefter spænde ringen på igen. Klip det over- skydende papir af. Smør siderne med smør, og drys med sukker. Hæld det overskydende sukker fra, og stil formen til side. Varm mælken op i en lille gryde, og fjern derefter gryden fra varmen. Hak den mørke chokolade fint, og kom den i mælken. Brug en gummidejskraber, og rør blandingen ensartet. Kom smør, flormelis, salt, vaniljekorn i en røreskål med et piskeris. Pisk det luftigt, og kom æggene i et af gangen. Tilsæt chokolade-mælke-blandingen. Sigt mel, bagepulver og kakaopulver sammen. Sigt det endnu en gang i dejen. Tilsæt hakket hvid chokolade og cognac. Fordel dejen i springformen. Sæt kagen midt i ovnen, og lad den bage i ca. 8 min. Skru ned for temperaturen til 150°, og lad kagen bage i ca. 1 time. Den skal stadig være blød i midten. Afkøl kagen på en rist, og spis den lun.