Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Chokoladekage med cognac

Få opskriften på en velsmagende chokoladekage med cognac, som er helt perfekt som dessert eller til aftenkaffen.

© Anders Schønnemann

Chokoladekage

smør og sukker til formen
sødmælk 150 g
chokolade 150 g
mørk kakao min. 70%
smør 325 g blødt
flormelis 475 g
flagesalt en smule
vanilje 1 stang, kornene heraf
æg 6
mel 425 g
bagepulver 2 tsk.
kakaopulver 60 g
chokolade 100 g
hvid hakket cognac 4 spsk.

Forvarm ovnen til 180°. Beklæd en springform med et stykke bagepapir ved at løsne ringen, placere bagepapiret over bunden og derefter spænde ringen på igen. Klip det over- skydende papir af. Smør siderne med smør, og drys med sukker. Hæld det overskydende sukker fra, og stil formen til side. Varm mælken op i en lille gryde, og fjern derefter gryden fra varmen. Hak den mørke chokolade fint, og kom den i mælken. Brug en gummidejskraber, og rør blandingen ensartet. Kom smør, flormelis, salt, vaniljekorn i en røreskål med et piskeris. Pisk det luftigt, og kom æggene i et af gangen. Tilsæt chokolade-mælke-blandingen. Sigt mel, bagepulver og kakaopulver sammen. Sigt det endnu en gang i dejen. Tilsæt hakket hvid chokolade og cognac. Fordel dejen i springformen. Sæt kagen midt i ovnen, og lad den bage i ca. 8 min. Skru ned for temperaturen til 150°, og lad kagen bage i ca. 1 time. Den skal stadig være blød i midten. Afkøl kagen på en rist, og spis den lun.

Relaterede Artikler