© Lars Ranek

Chokoladekage ...

... til dem der ikke kan få chokolade nok!

Chokoladecreme - til toppen – bør laves dagen før.
mørk chokolade 65% 400 g
piskefløde 4 dl
sødmælk 4 dl
æggeblommer ca. 8 stk. (175 g)
sukker 80 g

Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Hæld piskefløde og sødmælk i en tykbundet gryde, og varm det op.

Pisk æggeblommer og sukker sammen. De skal IKKE piskes hvide og skummende, men bare sammen. Pisk den varme mælk i ægge-blandingen lidt ad gangen.

Hæld det hele tilbage i gryden, og varm det op til 85° under konstant omrøring med en gummidejskraber.

Hæld nu denne creme igennem en sigte over i en skål, og direkte derfra over chokoladen i små mængder ad gangen.

Rør med små bevægelser i midten af skålen for at blande creme og chokolade, det skal være blankt og ligne mayonnaise i konsistensen.

Når chokoladecremen er mellem 35-40°, brug et termometer, køres den igennem med en stavblender, så den bliver glat og fri for luftbobler. Stil overdækket på køl.

Chokoladekagebund
mørk chokolade 65% 140 g
smør 75 g
æggehvider 3 stk.
sukker 75 g
æggeblommer 3 stk.
hvedemel 25 g

Forvarm ovnen til 180°. Smør en form på ca. 22 cm. i diam. med smør og drys den med sukker.

Hak chokoladen fint, og smelt den sammen med smørret i en skål i et vandbad – endelig ikke for varmt. Chokolademassen skal være ca. 50° varm, når den er smeltet.

Pisk æggehviderne skummende i en skål, og tilsæt gradvist sukker. Pisk dem, til de danner seje toppe.

Tilsæt æggeblommer og lidt af de piskede æggehvider i den varme chokolademasse. Rør forsigtigt rundt, pisk ikke. Vend resten af æggehviderne i med en dejskraber.

Sigt hvedemel i, og vend forsigtigt det hele sammen.

Fordel dejen i formen, sæt den straks i ovnen. Bag til dejen er hævet og giver modstand, når man trykker let på overfladen, og kagens kant har trukket sig lidt fra formens kant. Dæk evt. med et stykke aluminiumsfolie undervejs, hvis kagens overflade bliver for mørk.

Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle helt af på køkkenbordet. Nu kommer det spændende – kagen skal samles.

Kom chokoladecremen i en sprøjtepose, og fordel den på den bagte bund, gør det på din egen gode måde.

Pynt, som her, med små sprøde stykker mandelnougatine – opskriften på dem finder du her