© Pia Enghild

Chokolade- og nøddeganache-tærte

Opskrift på små tærter med chokolade- og nøddeganache.

Opskrift på tærtebund:
hvedemel 175 g
smør 85 g
flormelis 50 g
pasteuriserede æggeblommer
salt 1 knsp.

Rør ingredienserne i opskriften sammen, og læg dejen på køl rullet i husholdningsfilm. Drys et tyndt lag mel på enbordplade, og rul dejen tyndt ud. Skær dejen ud, så den passer til portionstærteforme. Smør 4 små tærteforme med smør, og placér den udskårne dej heri. Sørg for, at dejen går lidt ud over kanten.

Sæt på hver form yderligere en form og endelig et ildfast fad eller lignende for at sikre pæne, flade og ensartede tærtebunde. Bag ved 170 ° i 5 min. Tag formene ud, og skær kanterne pænt til. Bag igen under pres i ca. 12 min. ved 170 °, og lad dem køle af på en rist

Ganache
chokolade 70 %, 100 g, hakket
fløde 120 g
hasselnødder 3 spsk., fintrevet eller stødte macadamia eller hasselnødder.

Kog fløden op, og hæld den over den hakkede chokolade med nøddemel, til det er smeltet sammen. Lad køle lidt af. Hæld nøddeganache i bundene, stil dem på køl og servér ca. 1 time efter, evt. med en skefuld vanilje- eller citronis til.