Chocolate cookies © Pia Enghild

Chocolate cookies

Her er en opskrift på de lækreste cookies. Lav din egen pynt ved at smelte chokolade og “tegne” et mønster, et navn eller andet på et stykke bagepapir. Når chokoladen er størknet, er mønsteret klar til at pynte med.

Opskrift:
smør 125 g
sukker 125 g
æg 2 ½ stk.
mel 145 g
bagepulver ½ tsk.
dadler 6-7 stk., befriet for sten og hakket groft
chokolade 70 %, 100 g, hakket
kakaopulver 1 stor spsk.

Pisk smør og sukker sammen, og tilsæt æg lidt ad gangen. Bland de øvrige ingredienser i opskriften med heri. Sæt på bagepapir med ske eller sprøjtepose med diameter som en gammel 5-krone og ca. 1 cm i højden og bag i 15 min. ved 160-170 º. Servér lune og gerne med et glas iskoldt sødmælk til.

Den gode chokolade
Kokke, konditorer og kendere sværger til den chokoladekvalitet, der har 70 % kakaoindhold eller mere. Denne form for chokolade er kendetegnet ved en bitter smag. Det er ikke typisk “guffechokolade”, som du kan spise en plade af til aftenkaffen.

Den mørke og smagsmættede chokolade egner sig fortrinligt til kager, konfekt, desserter og andet bagværk. Den indeholder tilmed sunde stoffer som flavonoider, der øger blodets indhold af det ”gode” HDL-kolesterol og fungerer som kraftige antioxidanter, der beskytter vores celler mod aldring, hjertesygdomme og visse former for kræft.