© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Cheesecake med citrus, birkes og gelé

Denne friske cheesecake er portionsanrettet i vinglas - en ny og anderledes måde at servere den lækre dessertkage på.

Cheesecake med citrus, birkes og gelé

Den sprøde kiksebund er toppet med en uimodståelig flødeostecreme tilsmagt med saft af vinterens mandariner og sprøde birkes. På toppen pynter et tyndt lag appelsin- gelé.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Kiksebund

  • 27 g smør
  • 62 g digestivekiks

Ostecreme

  • ½ dl friskpresset mandarin- eller klementinsaft (presses af friske frugter)
  • 1 blade husblas
  • 100 g flødeost naturel
  • ½ dl cremefraiche, 38 %
  • 18 g flormelis
  • ½ dl piskefløde
  • ¼ spsk. blå birkes

Appelsingelé

  • ½ blade husblas
  • ⅓ dl appelsinsaft

Sådan gør du

Kiksebund

  1. Smelt smørret, og afkøl.
  1. Kom kiksene i en frysepose, og bind knude på.
  1. Knus kiksene med en kødhammer. De skal være findelte.
  1. Rør de knuste kiks med smørret, og fordel i 8 glas.
  1. Pres dem godt ned i bunden.

Ostecreme

  1. Pil mandariner/klementiner, og pres saften ud af frugterne.
  1. Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 min.
  1. Si mandarinsaften over i en gryde, og lun til fingervarm.
  1. Vrid husblas fri for vand, og smelt den i den lune saft.
  1. Pisk flødeost glat med cremefraiche og sigtet flormelis.
  1. Pisk fløden til skum.
  1. Vend forsigtigt flødeskum i flødeostecremen sammen medmandarinsaftogbirkes.
  1. Fordel ostecremen – gerne skødesløst – på kiksebunde- ne i glassene, og stil dem køligt i min. 3 timer.

Appelsingelé

  1. Læg husblas i koldt vand i ca. 10 min.
  1. Kom appelsinsaft i en gryde, og lun til fingervarm.
  1. Kram husblas fri for vand, og rør i saften, til den er opløst.
  1. Hæld forsigtigt saften over kagerne, og lad den sætte sig ca. 1 time i køleskabet.

Servering

  1. Desserterne tages ud af køleskabet ca. 1⁄2 time før servering.