Hjemmelavede vafler bliver serveret med marinerede citrusfrugter og en kanel-fløde-creme.
Kærnemælksvafler med julekrydderier, marineret citrus, kanel-fløde og karamel
4-6 personer
Det skal du bruge:
Marineret citrus
100 g sukker
1 dl vand
5 kardemommekapsler
3 hele nelliker
1 lille stang kanel
2 appelsiner
3 klementiner
Vafler
175 g hvedemel
30 g majsstivelse
50 g sukker
1 spsk. vaniljesukker
2 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
1⁄4 tsk. salt
1⁄2 tsk. stødt kanel
1⁄2 tsk. stødt kardemomme
1⁄4 tsk. stødt ingefær
1⁄4 tsk. stødt nellike
3 dl kærnemælk
3 æg, str. M/L
100 g smeltet smør
Kanel-fløde-creme
125 g mascarpone eller flødeost
2 dl piskefløde
1⁄2-1 dl flormelis
1-2 tsk. stødt kanel
Sådan gør du:
Bring sukker, vand og krydderier i kog, og kog, til konsistensen er som tynd sirup.
Skær skrællen af appelsinerne og klementinerne tæt ved kødet, og skær dem dernæst i skiver.
Del dem i kvarter, og hæld den varme krydderlage over. Lad citrusfrugterne trække i lagen i mindst 1 time. Kan sagtens laves dagen før.
Mål af, og bland alle de tørre ingredienser. Pisk kærnemælk og æg sammen i en skål, kom melblandingen i, og pisk til en klumpfri dej. Rør dernæst smørret i dejen.
Varm et vaffeljern op, og bag vaflerne, til de er gyldne.
Lun evt. vaflerne i ovnen på en bageplade.
Om du laver belgiske vafler eller hjertevafler, er helt op til dig og det vaffeljern, du har.
Pisk mascarpone og fløde til en luftig creme, og smag til med flormelis og kanel.
Servér cremen til de varme vafler sammen med marineret citrus og evt. lidt karamelsirup, som du kan købe færdig på flaske.