Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Avocado og pocheret æg med ramsløg

Avocado med pocheret æg kan let være et spændende indslag til søndagsbrunchen.

ramsløg opskrifter ramsløg sæson

© Stine Christiansen

Avocado og pocheret æg med ramsløg & urter

Til 4 personer

Det skal du bruge:

  • 4 friske æg str. m/l
  • 2 store modne avocado
  • saften fra ½ citron
  • 4 spsk. olivenolie
  • ¼ tsk. flagesalt, friskkværnet peber
  • ramsløg, skovsyre, bronzefennikel og tallerkensmækker
  • tilbehør: ristet rugbrød

Sådan gør du:

  1. Bring vand i kog i en gryde, og tilsæt ca. 1 spsk. eddike pr. liter vand.
  2. Slå æggene ud i en kop, et ad gangen.
  3. Pisk kraftigt i vandet, og hæld straks men forsigtigt ægget ud i vandet.
  4. Lad æggene koge ca. 3½ min. ved svag varme, tag dem op, og dyp dem et kort øjeblik i koldt vand.
  5. Halvér avocadoerne, fjern stenene, og pil skallen af.
  6. Skær dem i kvarte, og anret i halvdybe tallerkener.
  7. Ryst citronsaft, olivenolie, salt og peber sammen, og hæld det hen over avocadoerne.
  8. Placér æggene ved siden af og pynt med masser af friske krydderurter fra skov og have.
  9. Servér med ristet rugbrød.

Relaterede Artikler