Avocado og pocheret æg med ramsløg
Avocado med pocheret æg kan let være et spændende indslag til søndagsbrunchen.
AfGitte Heidi Rasmussen
Avocado og pocheret æg med ramsløg & urter
Til 4 personer
Det skal du bruge:
- 4 friske æg str. m/l
- 2 store modne avocado
- saften fra ½ citron
- 4 spsk. olivenolie
- ¼ tsk. flagesalt, friskkværnet peber
- ramsløg, skovsyre, bronzefennikel og tallerkensmækker
- tilbehør: ristet rugbrød
Sådan gør du:
- Bring vand i kog i en gryde, og tilsæt ca. 1 spsk. eddike pr. liter vand.
- Slå æggene ud i en kop, et ad gangen.
- Pisk kraftigt i vandet, og hæld straks men forsigtigt ægget ud i vandet.
- Lad æggene koge ca. 3½ min. ved svag varme, tag dem op, og dyp dem et kort øjeblik i koldt vand.
- Halvér avocadoerne, fjern stenene, og pil skallen af.
- Skær dem i kvarte, og anret i halvdybe tallerkener.
- Ryst citronsaft, olivenolie, salt og peber sammen, og hæld det hen over avocadoerne.
- Placér æggene ved siden af og pynt med masser af friske krydderurter fra skov og have.
- Servér med ristet rugbrød.