Kvinde, der spiser salat
© Shutterstock

Bliv flexitar, og spar..

At være flexitar er blevet en ganske populær livsstil – og med god grund. Der er nemlig rigtig mange fordele at hente, når du sparer på kødet i dagligdagen. At være flexitar betyder helt konkret, at du har flere kødfrie dage om ugen. Din kost må altså stadig gerne indeholde kød som kylling, svinekød, oksekød samt fisk en gang i mellem og i små mængder.

Her på siden kan du læse om fordelene ved flexitarisme og få gode til at komme i gang, hvis du overvejer at skære ned på kødet.

Spar penge i madbudgettet

Kød bliver dyrere og dyrere, og derfor er kødfrie dage attraktivt for folk, som gerne vil spare penge i hverdagen. Kød er som oftest det, der koster mest af dit aftensmadbudget, men du kan heldigvis finde mange gode alternativer til kød og bruge i dine favoritretter. Ved at bruge eksempelvis bønner og kikærter kan du lave fars på samme måde som med en burgerbøf, eller du kan lade dem være fyld i tortillas eller chili con carne.

Spar miljøet med mindre kød

Det er de færreste ting, der ikke er CO2-udledende på den ene eller anden måde. Men når man tæller det samlede regnskab for kød sammen, er klimaaftrykket højt – især når det gælder lammekød og oksekød. Flexitarisme er derfor et godt og nemt tiltag til dig, der ønsker at gøre hverdagen en smule grønnere. Grøntsager og fuldkornsprodukter udleder kun lidt CO2 og kan derfor med fordel fylde størstedelen af din daglige kost.

Gør din krop sundere

Uanset om du har et seriøst træningsmål, som omhandler muskelopbygning, vægttab eller blot en sund krop i balance, så er der fordele at hente ved at skære ned på kødet – særligt den forarbejdede kød som hakket kød, pølser, bacon og diverse pålægsprodukter. På den måde undgår du store mængder af salt og høje fedtprocenter, og du reducerer både inflammation og kolesteroltallet.

Få gode råd til køderstatninger og opskrifter

Der er mange produkter, som, udover bønner og kikærter, kan bruges som erstatning til kød i din aftensmad. Og mange af dem har ligeledes et højt proteinindhold, så du kan opretholde dit daglige energiniveau. Med lidt research kan du nemt finde kreative måder at bruge de alternative produkter på, og du vil i mange tilfælde slet ikke lægge mærke til, at kødet mangler. Prøv eksempelvis produkter som:

  • Linser
  • Svampe
  • Æg
  • Aubergine.

Har du brug for lidt inspiration, kan du finde gode vegetariske opskrifter på Hellofresh. Du kan også vælge at abonnere på flexitariske måltidskasser, der sikrer, at du har maksimalt to køddage om ugen. Med måltidskasser slipper du for at skulle tænke kreativt i køkkenet, for det har Hellofresh allerede gjort. Du skal blot vælge dine foretrukne retter og lave maden, når alle de nødvendige ingredienser bliver leveret til dig.