Rabarberhorn opskrift
© Tia Borgsmidt

Rabarberhorn med ingefær og marcipan

Perfekt til eftermiddagskaffen eller som en del af en god weekendbrunch.

Rabarberhorn med ingefær og marcipan

Sød gærdej, der gemmer på rabarberkompot med ingefær og sød marcipan, er perfekt til eftermiddagskaffen eller som en dejlig afslutning på en brunch.

Opskriften er til ca. 16 stk.

Det skal du bruge til dejen:

  • 3 dl mælk
  • 100 g smør
  • 50 g gær
  • 50 g sukker
  • 1 tsk. salt
  • 3 æg
  • 1 spsk. stødt kanel
  • 1 spsk. stødt kardemomme
  • Ca. 700 g hvedemel

Det skal du bruge til rabarberkompot:

  • 300 g rensede rabarber skåret i små stykker
  • 80 g sukker
  • Korn af 1 stang vanilje
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 150 g marcipan
  • 1 æg til pensling
  • 30 g hasselnøddeflager
  • 2 spsk. perlesukker

Sådan laver du dejen:

  • Lun mælken i en gryde ved svag varme, og smelt smørret heri. Hæld væsken i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, salt og æg, og rør det godt sammen. Bland kanel og kardemomme med hvedemel, og ælt det i væsken lidt ad gangen. Ælt, til dejen er glat og smidig – og endelig ikke for tør af mel.
  • Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 30 min.

Sådan laver du rabarberkompot:

  • Kom rabarber, sukker, vaniljekorn og ingefær i en gryde og kog ved svag varme til en kompot i ca. 8 minutter. Afkøl rabarberne.
  • Rul dejen ud på et meldrysset bord, og skær den ud i trekanter – ca. 16 stk.
  • Fordel 1 stor tsk. rabarberkompot og lidt revet marcipan på hvert dejstykke og rul dejen sammen fra den brede ende, og fold enderne ind mod midten.
  • Læg hornene på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket ca. 15 min. Tænd ovnen på 175°.
  • Pensl hornene med sammenpisket æg, og drys med nøddeflager og perlesukker.
  • Bag dem i ovnen i ca. 15 min., til de er gyldne, og afkøl dem på en bagerist.